Scandalurile permiselor frauduloase au scos la ,,drum,, poliţiştii gorjeni

Avalanşa scandalurilor legate de permisele obţinute fraudulos, din ultima perioadă, au pus pe jar şi cadrele Poliţiei Rutiere Gorj. Zilnic, poliţiştii întâlniţi la tot pasul opresc zeci de autovehicule în vederea verificării actelor conducătorilor auto .Principalii vizaţi sunt şoferii de etnie rromă care posedă permise de conducere deşi nu ştiu să scrie sau să citească.
Un sfert din rromii gorjenii sunt analfabeţi, iar o treime nu au absolvit 8 clase, după cum reiese din statisticile Inspectoratului Şcolar Judeţean. Din numărul de copii rromi până la şase ani, 75% nu merg la grădiniţă sau la creşă.
Cu toate acestea nici nu au împlinit bine 18 ani şi foarte mulţi tineri de etnie rromă conduc maşini de peste 50000 de Euro şi se dau în spectacol pe străzile din Târgu Jiu.
Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj ne-a declarat:,,Persoanele analfabete vor fi descoperite uşor în momentul când li se întocmeşte procesul verbal de constatare a infracţiunii săvârşite în trafic. Până în momentul de faţă nu a fost identificat niciun astfel de şofer,,.
La semnalul de alarmă tras de scandalurile permiselor obţinute cu ,,bunăvoinţa,, anumitor poliţişti, din alte judete, agenţii de circulaţie din Gorj par să-şi fi pus osul la muncă verificând orice permis de conducere în baza de date.
Mai nou în momentul în care eşti tras pe dreapta, poliţistul verifică nu numai dacă ai carnet de şoferi ci şi dacă mai ai abateri de la regulile de circulaţie, putând solicita prin staţie informaţii despre trecutul conducătorului auto.

Gorjenii par să se îndoiască de munca poliţiştilor

Foarte mulţi cetăţeni nu par a privi cu încredere activitatea desfăşurată de poliţiştii gorjeni.
Ion Avramescu, 54 ani din Târgu Jiu consideră:,,Nu o să-i ţină mult. Acum s-a strâns cureaua şi vor să arate că îşi fac datoria.,,
Cătălin Ciobotea, 28 ani din Motru:,,Au ieşit la drum ca ciupercile după ploaie. Cred că vor să-şi spele păcatele că au dat permise la toţi proştii care nu ştiu un semn de circulaţie. În fiecare judeţ se dau carnete pe bani, însă hoţul neprins negustor cinstit.,,
Gorjenii cred că ar trebui stopat acest fenomen care a luat amploare în ultimii ani, unii fiind de părere că ar fi corect ca permisele să se obţină la fel ca în perioada comunistă şi să se reintroducă poligonul şi proba de conducere pe timpul nopţii.

Permisele costă mai mult

Începând de astăzi vom scoate mai mulţi bani din buzunar pentru eliberarea permiselor de conducere şi a certificatului de înmatriculare. Astfel, taxa pentru emiterea unui permis de conducere se modifică de la 50 de lei la 68 lei, iar cea a unui certificat de înmatriculare va fi de 37 lei, în loc de 30 lei ca până acum.
Persoanele care au achitat deja contravaloarea acestor documente până la 20 martie, dar solicită emiterea lor după această dată,vor trebui să achite diferenţa dintre preţul vechi şi preţul nou.


Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: