Scenarii optimiste la Pandurii după ce echipa se înscrie în Liga 4

Pandurii Târgu Jiu are un plan de viitor care presupune înscrierea echipei în Liga 4 Gorj şi continuarea activităţii la juniori. Redresarea clubului face parte din acest plan de viitor care ar presupune câştigarea unor procese şi încasarea de dobânzi şi penalităţi la sumele deja câştigate în instanţă pentru a putea plăti astfel creditorii.

Pandurii a reunit la pregătire în ultimele două săptămâni o serie de jucători tineri, unii dintre cei care au terminat junioratul la club dar şi o serie de juniori ai clubului. Majoritatea sunt tineri cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, aceştia fiind sub comanda şefului Centrului de Copii şi Juniori, Florin Bejinaru. Clubul aşteaptă acum un răspuns din partea AJF Gorj pentru a putea juca cu această echipă tânără în Liga 4.

Directorul sportiv Camilian Floroiu, a vorbit recent despre planurile optimiste de viitor ale celor de la Pandurii, acestea incluzând evoluţia echipei în Liga 4. „Scenariul cel mai optimist pentru noi este acum să reuşim să ne înscriem la Liga 4, dar va fi un an destul de greu chiar şi pentru Liga 4. Aşa cum se ştie nu putem face transferuri şi va trebui să jucăm cu jucători care au terminat junioratul şi cu juniori Under 19 ani. Va fi greu dar nu imposibil. Este apoi data de 18 octombrie unul dintre punctele peste care trebuie să trecem şi sper să reuşim să scăpăm de această piatră de moară, plata către aceşti jucători a restanţelor financiare”, a declarat Floroiu la emisiunea Sportul Gorjean, de la Accent TV, unde a explicat şi de unde ar proveni resursele financiare pentru plata creditorilor: „După 18 octombrie, dacă răspunsul judecătorilor va fi pozitiv, putem vorbi de o continuitate prin ceea ce ar însemna câştigarea următoarelor procese. Pentru că ar fi acest proces pentru perioada 2017 – 2022, care a fost deja deschis, şi mai e pe rol un proces câştigat acum, de unde, din informaţiile mele, mai trebuie să mai vină vreo 18 miliarde numai din dobânzi şi penalităţi. Şi atunci s-ar putea acoperi o mare parte şi din masa credală. Şi eu cred că dacă se va ajunge la un 60 - 70 % din plata masei credale altfel poţi negocia cu fiecare creditor să renunţe la 20 – 25 %”.

Până la concretizarea acestor scenarii Pandurii trebuie să facă totuşi o echipă competitivă cu care să poată face față în fotbalul județean. Miercuri cei de la Pandurii au programat primul meci oficial din noul sezon, în Cupa României, cu Jiul Petroşani.

Vizualizări: 2,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: