Un jucător al FCU Craiova, printre cei mai buni marcatori ai Europei

Atacantul Andrea Compagno se află printre cei mai buni marcatori din startul sezonului internațional din Europa. Doar un bulgar și un croat au mai multe reușite decât italianul care a marcat de cinci ori în cinci meciuri.

Andrea Compagno este unul dintre cei mai în formă atacanți din startul campionatului intern. Cu „dubla” reușită vineri în victoria obținută de FCU Craiova, scor 2-0, pe terenul lui FC Argeș, vârful italian a ajuns la 5 goluri în primele 5 etape. Un bilanț excelent, care îl poziționează pe Compagno în topul golgheterilor din startul noului sezon internațional.

Doar doi fotbaliști sunt mai eficienți decât el: Ivailo Ciocev, mijlocașul lui ȚSKA 1948, liderul din Bulgaria, cu șapte reușite în 7 meciuri, și Marin Ljubicici, atacant la LASK Linz, cu șase goluri în primele trei runde.

Seria de patru meciuri consecutive cu gol marcat l-a adus pe Compagno în lumina reflectoarelor, iar FCU Craiova a început să primească oferte pentru el. FCSB îi dă târcoale, Gigi Becali a licitat 500.000 de euro, dar Adrian Mititelu a refuzat. „Nu-l vând nici cu 2-3 milioane de euro. Recent, de Compagno, dar și de Bauza, s-au interesat echipe din Golf. Le-am spus că nu sunt transferabili. Ce să fac cu banii? Aduc alții, dar Compagno și Bauza sunt jucători importanți, greu de înlocuit dintr-odată. Eu vreau să merg în play-off și apoi în grupele Conference League, cum să-i vând? Ținta noastră este să intrăm în Europa”, a explicat patronul Adrian Mititelu, pentru Gazeta Sporturilor.

Ajuns la Craiova în iulie 2020, de la Tre Fiori, din San Marino, după ce a dat probe la Petrolul, Andrea Compagno a contribuit la promovarea lui FCU în primul eșalon, iar sezonul acesta are planuri mari cu FCU Craiova.

Vizualizări: 1,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: