Scene de coşmar pe şosea. Doi tineri decedați, alţi trei la spital!

Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost din nou îndoliată pe drumul naţional dintre Târgu Jiu şi Motru, după ce, la Băleşti, cinci tineri au fost implicaţi într-un grav accident rutier. Unul dintre ei, Bogdan Iulian Șarapatin, de 25 de ani, a murit imediat după ce maşina pe care o conducea a fost izbită lateral de o alta care circula cu viteză. Aflat în aceeaşi maşină, Robert Băroiu, de 19 ani, a murit puţin mai târziu la spital. Pe paginile lor de socializare sunt sute de mesaje de durere prin care prietenii şi apropiaţii deplâng dispariţia prematură a celor doi tineri.

Accidentul s-a produs în momentul în care Bogdan Șarapatin a început manevra de a vira stânga pentru a intra spre unul dintre drumurile secundare care duc spre satul Ceauru. Din spatele său a venit cu putere un BMW, care a încercat să îl depăşească pe linie continuă. Între cele două autoturisme a mai fost o maşină, condusă tot de un localnic, Titu Irod asistând înmărmurit la întreaga scenă.

„Cel cu WV Bora mergea în faţa mea şi aici, la intersecţie, a stopat, a semnalizat că face stânga, chiar s-a încadrat pentru a face stânga şi, când credeam că intră pe drumul pe care voia el să meargă, am auzit o bubuitură extraordinar de puternică. Eu nici nu am apucat să îl văd pe cel care a venit din spate, atât de repede circula. Eu nu l-am văzut, doar l-am sesizat când l-a lovit pe cel in faţa mea. Am coborât din maşină, am sunat la 112, că mi-am dat seama că e ceva foarte grav. Un băiat, cel mort, era aruncat din maşină, de fapt şi cel care era cu el era aruncat din maşină, ajunsese săracul pe lângă gard şi se văieta că nu mai putea”, a povestit şoferul care a asistat la întreaga scenă de coşmar, acesta gândindu-se că a avut marea şansă să nu fie el cel lovit de şoferul vitezoman.

Ionuț Feraru este tânărul de 24 de ani care nu s-a asigurat corespunzător atunci când a intrat în depășirea mașinii în care se aflau cei doi băieți morți acum.

Ajutaţi de săteni

Impactul dintre cele două autoturisme a fost atât de puternic încât BMW-ul care a produs tragedia a rămas fără roata din dreapta faţă, dar şi-a continuat deplasarea pe şosea aproape 200 de metri. Zeci de metri a împins Bora pe care a scos-o de pe carosabil, iar apoi, fără roată, a mers în virtutea inerţiei până când a izbit o altă maşină parcată pe marginea drumului. Și această maşină a fost proiectată uşor într-o alta oprită în faţa sa, în final fiind patru maşini implicate în evenimentul rutier. Dacă cei doi pasageri din Bora au fost aruncaţi din maşină, cei din BMW au rămas încarceraţi. În sprijinul lor au sărit localnicii alertaţi de zgomotul puternic făcut de impactul dintre autoturisme.

„Dormeam, vă daţi seama că era trecut de miezul nopţii, când am auzit bubuitura. Am ieşit afară şi o maşină era în şanţ, iar în asta de aici erau trei băieţi. Asta luase foc, dar au sărit oamenii repede cu extinctoare ca să stingă flăcările. După asta au venit pompierii care şi-au făcut treaba şi i-au scos la timp pe cei care erau încarceraţi”, a declarat un localnic.

În zonă s-au deplasat imediat echipaje de descarcerare ale ISU Gorj, precum şi echipaje medicale de la SMURD şi Ambulanţa Gorj. Pompierii i-au scos dintre fiarele contorsionate pe cei rămaşi încarceraţi, în final la Unitatea de Primiri Urgenţe ajungând patru tineri, pentru cel de-al cincilea neputând nimeni să mai facă nimic, decesul acestuia fiind declarat chiar la locul accidentului. Aflat în maşină cu Bogdan, Robert Băroiu, de 19 ani, a murit la scurt timp la spital. Culmea este că cele mai uşoare răni, grave însă şi ele, le are chiar şoferul considerat responsabil de toate cele întâmplate. Pe numele lui Ionuţ Feraru, 24 ani, a fost deschis un dosar penal în care poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Premoniţie?

Cu doar câteva ore înainte să îşi găsească sfârşitul în teribilul accident, Robert a postat pe contul său de Facebook o fotografie care i-a pus pe gânduri pe cei care au văzut-o după producerea nenorocirii. Tânărul a preluat o fotografie cu actorul Al Pacino şi cu un citat din acesta cu următorul text: „I-am cerut lui Dumnezeu o bicicletă, dar ştiu că nu acesta este modul Lui de a lucra. Aşa că am furat una şi L-am rugat să mă ierte”.

După producerea accidentului în urma căruia tânărul şi-a pierdut viaţa, împreună cu Bogdan, prietenii i-au transmis că „uite că nu te-a iertat”, pe pagina acestuia de socializare fiind zeci, dacă nu sute de mesaje şi fotografii prin care prietenii şi apropiaţii deplâng dispariţia prematură a celor doi. Mesajele de condoleanţe au fost postate în număr la fel de mare şi pe pagina lui Bogdan Iulian Șarapatin.

Vizualizări: 5,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: