A murit pe loc, la 25 de ani. Alți patru tineri la spital. update: Încă un deces, avea 19 ani!

Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost din nou îndoliată pe drumul național dintre Târgu Jiu și Motru, după ce, la Bălești, cinci tineri au fost implicați într-un grav accident rutier. Unul dintre ei, Bogdan Șarapatin, de 25 de ani, a murit imediat după ce mașina pe care o conducea a fost izbită lateral de o alta care circula cu viteză. Un al doilea tânăr, Robert Băroiu, de 19 ani, a murit la spital.

Accidentul s-a produs în momentul în care tânărul conducător auto a început manevra de a vira stânga pentru a intra spre unul dintre drumurile secundare care duc spre satul Ceauru. Din spatele său a venit cu putere un BMW care a încercat să îl depășească pe linie continuă. Între cele două autoturisme a mai fost unul, condus tot de un localnic, Titu Irod asistând înmărmurit la întreaga scenă. „Cel cu WV Bora mergea în fața mea și aici, la intersecție, a stopat, a semnalizat că face stânga, chiar s-a încadrat pentru a face stânga și când credeam că intră pe drumul pe care voia el să meargă am auzit o bubuitură extraordinar de puternică. Eu nici nu am apucat să îl văd pe cel care a venit din spate, atât de repede circula. Eu nu l-am văzut, doar l-am sesizat când l-a lovit pe cel in fața mea. Am coborât din mașină, am sunat la 112 că mi-am dat seama că e ceva foarte grav. Un băiat, cel mort, era aruncat din mașină, de fapt și cel care era cu el era aruncat din mașină, ajunsese săracul pe lângă gard și se văieta că nu mai putea”, a povestit șoferul care a asistat la întreaga scenă de coșmar, acesta gândindu-se că a avut marea șansă să nu fie el cel lovit de șoferul vitezoman.

        

Încarcerați

Impactul dintre cele două autoturisme a fost atât de puternic încât BMW-ul care a produs tragedia a rămas fără roata din dreapta față, dar și-a continuat deplasarea pe șosea aproape 200 de metri. Zeci de metri a împins Bora pe care a scos-o de pe carosabil, iar apoi, fără roată, a mers în virtutea inerției până când a izbit o altă mașină parcată pe marginea drumului. Și această mașină a fost proiectată ușor într-o alta oprită în fața sa, în final fiind 4 mașini implicate în evenimentul rutier. Dacă cei doi pasageri din Bora au fost aruncați din aceasta, cei din BMW au rămas încarcerați. În sprijinul lor au sărit localnicii alertați de zgomotul puternic făcut de impactul dintre autoturisme.

Un tânăr de 23 de ani aflat în mașina lovită a murit pe loc, iar un altul de 19 ani a decedat ulterior la spital.

„Dormeam, vă dați seama că era trecut de miezul nopții, când am auzit bubuitura. Am ieșit afară și o mașină era în șanț, iar în asta de aici erau trei băieți. Asta luase foc, dar au sărit oamenii repede cu extinctoare ca să stingă flăcările. După asta au venit pompierii care și-au făcut treaba și i-au scos la timp pe cei care erau încarcerați”, a declarat un localnic. În zonă s-au deplasat imediat echipaje de descarcerare ale ISU Gorj, precum și echipaje medicale de la SMURD și Ambulanța Gorj. Pompierii i-au scos dintre fiarele contorsionate pe cei rămași încarcerați, în final la Unitatea de Primiri Urgențe ajungând patru tineri, pentru cel de-al cincilea neputând nimeni să mai facă nimic, decesul acestuia fiind declarat chiar la locul accidentului. Cei transportați la spital sunt în stare gravă, aici venind și rudele acestora pentru a se interesa de starea lor. Firma de pază a mobilizat mai mulți agenți pentru a se asigura că nu vor apărea incidente, oamenii făcând presiuni pe cadrele medicale pentru a le comunica repede starea celor accidentați.

Culmea este că cele mai ușoare răni, grave însă și ele, le are chiar șoferul considerat responsabil de toate cele întâmplate. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal în care polițiștii fac cercetări pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Vizualizări: 77,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: