Şcoala din Brăneşti, în dificultate în lipsa unui îngrijitor

Primarul din comuna gorjeană Brăneşti este de câteva luni într-o mare încurcătură în ceea ce priveşte şcoala generală din comună. Încă din vara acestui an, unitatea şcolară nu are nici un îngrijitor în condiţiile în care femeia care se ocupa de întreţinerea şcolii s-a pensionat. De atunci, primăria tot caută soluţii însă fără rezultat.

Unitatea şcolară din Brăneşti are nevoie urgent de un îngrijitor asta după ce femeia care ocupa acest post s-a pensionat în vacanţa de vară. Potrivit primarului Gheorghe Stochiţoiu, primăria a făcut nenumărate apeluri <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Inspectoratul Şcolar Judeţean însă fără nicio rezolvare. „Femeia care se ocupa de întreţinere s-a pensionat şi acum nu mai avem pe nimeni care să se ocupe. Mai grav este că şcoala are şi grădiniţă şi amândouă au centrale termice. Îmi trebuie neapărat un om acolo care să răspundă de toate”, a declarat primarul din Brăneşti, Gheorghe Stochiţoiu.

Primarul a găsit momentan o soluţie care nu poate fi însă decât provizorie. „Am trimis un om de la primărie să mai vegheze pe acolo însă a specificat clar că decât pentru o perioadă până găsim o soluţie. Nici nu-l putem ţine pentru că nu are specificul muncii. Pe de altă parte legea ne interzice să folosim persoane neautorizate. Acum e aşa oarecum pe răspunderea primarului dar nu pot să mai continui aşa, cei aproape 80 de elevi care sunt acolo au nevoie de îngrijitor care să fie permanent acolo şi să aibă grijă de bunul mers al şcolii”, a declarat Gheorghe Stochiţoiu.

Potrivit primarului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj le-a comunicat deseori că nu pot face nimic în acest sens cel puţin până la 1 ianuarie, când vor fi deblocate posturile din administraţie. „Cred că singura soluţie este să aşteptăm 1 ianuarie poate se mai schimbă ceva că se presupune că atunci se deblochează posturile din primării”, a adăugat Gheorghe Stochiţoiu.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: