”Școala din Celei nu are porți, iar prin curte pasc vacile și oile”

Consilierul local Dumitru Drumen din Tismana îl acuză pe primarul Costel Buzianu că nu se îngrijește de soarta școlilor din zonă. Acesta spune că școala din Celei, unde este cadru didactic, nu are porți, gardul este dărâmat, iar prin curtea școlii pasc în voie vacile. Chiar dacă a făcut vreo lucrare la această unitate de învățământ aceasta a fost de mântuială, susține Drumen.

La Școala Celei, care se află doar la șase kilometri de orașul Tismana, nu mai există porți de intrare, gardul este praf, iar prin curtea școlii umblă cai, vaci și alte animale. Afirmația aparține consilierului local Dumitru Drumen, care îl acuză pe primarul Buzianu că de câțiva ani a lăsat această unitate de învățământ cu clasele I-VIII, în care vin zilnic peste 100 de copii, în voia sorții, acum curtea școlii fiind izlaz pentru animale. ”La școala din Celei nu s-a făcut lucrări de primărie de când eram eu viceprimar, adică de prin 2009. Primarul Buzianu a făcut o bitumizare pe terenul de sport în bătaie de  joc, iar acum a ieșit iarba prin el. Lucrarea a costat 300 de milioane lei vechi și nici nu a fost finalizată. Eu am fost nevoit să dau cu erbicid să stârpesc iarba care ieșise prin bitum”, susține consilierul Dumitru Drumen. Acesta mai povestește că și când au fost primiți bani din fondul de rezervă al Guvernului, Buzianu nu voia să aloce niciun ban către școli, ci toți îi dirijase către biserici, asta pentru că nu i-ar fi fost aduse la cunoștință aceste lucruri. ”În ședința de consilier de luna trecută m-am ridicat în picioare și am spus că cei mai mulți bani din cele patru miliarde primite de la Guvern sunt alocați spre biserici și să se mai gândească și la școli. Primarul a spus că toate școlile din zonă sunt puse la punct, sunt boboc, însă din 2009 nu au mai fost alocate fonduri spre această școală”, mai spune consilierul Drumen. Ironia a făcut ca banii primiți de la Guvern să fie retrași ulterior, așa că primăria Tismana a pierdut banii necheltuiți.

COMASARE

În același timp două unități de învățământ din zonă, în care s-au investit foarte mulți bani o să fie comasate din această toamnă. ”E păcat de această școală pentru că este situată într-o locație foarte frumoasă. Din cele cinci școli o să rămână doar trei, dat fiind faptul că unitățile Sohodol și Topești o să se desființeze. O să rămână doar școlile Tismana, Celei și Pocruia”, mai spune Dumitru Drumen.

RASPUNS

Primarul Constantin Buzianu se arată intrigat de acuzațiile aduse. ”El este profesor acolo și vrea să păzesc eu școala- Unde sunt porțile- De ce este acolo la școală trebuie să aibă grijă. Ei sunt profesori acolo, nu eu. Primarul păzește școlile- Eu am alocat miliarde pentru școli în mandatul meu. Am multe sate, nu am timp să văd dacă sunt porțile furate”, susține primarul Costel Buzianu.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: