Şcoală din Gorj, la un pas de executare silită

Grupul Școlar Roșia de Amaradia riscă să fie executat silit de o societate comercială pentru o datorie care datează din anul 2011. Pentru că instituția de învățământ nu are personalitate juridică, afectată o să fie primăria din comună, care se va trezi într-o bună zi cu conturile blocate. Este vorba de 14.500 de lei pe care SC BEST FORM PROJECT SRL îi are de recuperat pentru un proiect făcut în 2011, dar care niciodată nu a fost realizat din lipsă de fonduri.

Directorul Grupului Școlar Roșia de Amaradia dă vina pentru această situație pe fosta conducerea a unității de învățământ care a comandat acest proiect, deși nu erau bani pentru a-l achita și nici fonduri pentru a se face investiția respectivă. Au trecut doi ani de atunci, iar actuala conducere a grupului școlar s-a trezit în fața faptului împlinit și trebuie să achite suma de 14.500 de lei societății care a făcut proiectul pentru o lucrare, investiție care nu s-a realizat nici până astăzi din lipsă de bani. Cu toate astea proiectul trebuie achitat, iar firma executantă a câștigat în instanță și oricând poate executa silit unitatea de învățământ. „Ordonă pârâtei să plătească reclamantei suma de 14500 lei, contravaloare lucrări şi penalităţi de întârziere, cuvenite în baza contractului de proiectare nr. 1449/22.07.2011, în termen de 30 de zile de la comunicarea ordonanţei. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 200 lei, cheltuieli de judecată. Cu drept de a formula cerere în anulare, în termen de 10 zile de la comunicare Pronunţată în şedinţa publică de la 07.11.2013, la Judecătoria Târgu-Jiu”, se arată pe portalul instanței de judecată

Grupul Școlar nu are bani pentru plata datoriei

Actuala conducere susține că suma acesta trebuie plătită pentru un proiect care niciodată nu a fost pus în aplicare. Situația este cu atât mai gravă cu cât Grupul Școlar nu are fonduri pentru a achita această datorie, iar în aceste condiții firma poate bloca în orice moment conturile primăriei din Roșia de Amaradia. „Este vorba de o firmă de proiectare care a făcut un proiect la liceul nostru, pentru unele lucrări la terenul de sport, la aleile din curtea unității de învățământ. Proiectul a costat la vremea aceea 10.000 de lei, dar pentru că nu a fost achitat la timp s-au pus penalități și acum am ajuns să datorăm suma de 14.500 de lei. Vreau să vă spun că acești bani trebuie să-i achităm mai mult degeaba, pentru că proiectul acela nu a fost pus în aplicare. Nu s-a făcut nimic pentru că nu au fost bani. Și proiectul l-am făcut degeaba, dar banii trebuie să-i dăm că nu avem ce face. Problema e că nu avem de unde să-i dăm și vor să ne execute silit. Noi nu avem personalitate juridică, iar ordonator de credite este primăria. Dacă nu plătim, vor bloca conturile primăriei. Am cerut măcar o eșalonare a datoriei”, a precizat Cristinel Faiter, directorul Grupului Școlar Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: