Școala și proștii ei

Școala românească naște cretini. De ce? Simplu. Pentru că profesorii au ajuns niște cretini. Și au ajuns așa pentru că alți cretini, din fruntea țării, plătesc profesorii ca pe femei de serviciu. Lucru cert, trebuie să fii cretin să-ți bați capul cu niște prostovani mici pentru atât de puțini bani. Un cerc vicios plin de cretini, ăsta e sistemul de educație românesc.

Ați văzut-o pe învățătoarea din Caracal? În primul rând, dac-aș fi în locul directorului de la școala unde predă, aș da-o afară doar pentru că zice ”care” în loc de ”pe care”, de fiecare dată. Între timp, până și săracul Vanghelie a învățat să formeze corect acuzativului păcătosului ăsta de pronume. Nu și doamna învățătoare care-i învață pe niște copii (cărăcăleni, ce-i drept, dar asta nu e vina lor) regulile de bază ale limbii române. Între timp, doamna Anghel a devenit vedetă TV și parlamentar care se înfruptă, laolaltă cu familionul, din banii statului. Așadar, elevii ar putea trage și învățăminte morale de pe urma unui asemenea dascăl, ce să mai vorbim de alea gramaticale.

Vreți și cu facultatea românească? Vă dau acum scris că peste 80% dintre studenții la jurnalism (ăia de la stat, care până deunăzi dădeau mai multe examene scrise ca să fie admiși – acum e pe dosar) nu știu să scrie corect în limba română. De altfel, îmi amintesc că pe vremea când făceam eu jurnalismul (și aveam colegi pe care-i consideram, pe cei mai mulți dintre ei, niște proști, dar până și cei mai slabi știau să scrie) profesorii asistenți se plângeau de salarii. Știți cât lua un seminarist pentru activitatea sa full time la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității București, într-o perioadă în care criza era încă departe și economia duduia? Vreo 700 de lei pe lună.

Ce respect ar putea să aibă cretinii de elevi sau de studenți pentru un intelectual care câștigă într-o lună cât sparg ei la două ieșiri în club? La salariul ăla, ar putea fi și un profesor bun și cu o fantastică vocație. Oricum nu l-ar băga nimeni în seamă.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: