Şcoli închise din cauza zăpezii

Zăpada închide şcoli şi în judeţul Gorj. Este vorba unităţile de învăţământ din comuna Schela, unde drumurile sunt aproape impracticabile, iar mijloacele de transport nu pot străbate prin nămeţi pentru a prelua copiii şi pentru a-i duce la şcoală. Aşa că autorităţile locale au hotărât ca în decursul acestei zile să situeze cursurile la cele patru unităţi de învăţământ de pe raza comunei.

Patru unităţi de învăţământ din comuna Schela, de la grădiniţă la şcoala gimnazială, au fost închise din cauza zăpezii. Este vorba despre Şcoala cu clasele V-VIII din Sâmbotin, cu personalitate juridică, precum şi structurile din Schela, Gornăcelu şi Arsuri. Primarul comunei, Aristide Şerbănescu spune că s-a luat această decizie deoarece stratul de zăpadă depăşeşte un metru, iar în unele sate izolate microbuzul şcolar nu ar fi putut ajunge. Copiii trebuie să fie aduşi de la distanţe foarte mari şi e normal ca în aceste condiţii să fie sistate cursurile. „La noi e zăpada cu mult mai mare decât la Târgu Jiu, ajunge şi la <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />80 cm. Am un buldozer şi o înmormântare şi abia am reuşit să fac drum până la cimitir. Dacă o să intre în vigoare codul portocaliu, aşa cum se aude, şi o să fie şi viscol, nu o să deschidem şcolile nici marţi”, afirmă primarul Aristide Şerbănescu. Problemele au început încă de vineri, când, din cauza căderilor mari de zăpadă s-a înregistrat un grad ridicat de absenteism  în mai multe unităţi de învăţământ. Sălile de clasă din şcolile Chiciora, comuna Ţânţăreni, Piscuri din Plopşoru sau Săcelu au fost aproape goale deoarece copiii nu au putut ajunge la ore din cauza nămeţilor. Primarul din Săcelu este nemulţumit că nu a primit nici în acest an un microbuz şcolar, care să îi ajute să ajungă mai repede la şcoală. „Sunt copii care vin de la aproape zece kilometri, trec peste deal, prin pădure şi există pericolul să se întâlnească cu animale sălbatice”, spune primarul Ion Voica. Tot vineri, 20 de elevi din Schela nu au mai putut ajunge la şcoală deoarece microbuzul care trebuia să îi ducă la ore nu a putut face faţă nămeţilor.

MĂSURI

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că menţin în permanenţă legătura cu directorii unităţilor de învăţământ din teritoriu, care au obligaţia să anunţe inspectoratul dacă elevii nu pot ajunge la cursuri din cauza drumurilor înzăpezite. Aceste măsuri sunt luate pentru a nu pune în pericol elevii.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: