Şcolile din Berleşti nu vor avea probleme cu căldura

Autorităţile locale din Berleşti fac demersurile necesare să asigure elevilor de pe raza comunei condiţii termice optime în unităţile de învăţământ. În prezent, responsabilii din primărie analizează trei oferte privind achiziţia de lemne pentru foc la cele două mari unităţi, şcoala din Berleşti şi cea din Lihuleşti. Şi în prezent copiii se bucură de căldură în sălile de clasă, primăria dispunând de material lemnos din anii trecuţi. Autorităţile locale spun că banii pentru a onora contractul ar trebui să vină la rectificarea din 23 octombrie.

Elevii din comuna Berleşti vor avea căldura asigurată pe toată perioada sezonului rece, anunţă autorităţile locale. În prezent, şcolile au la dispoziţie material lemnos rămas pe stoc din anii trecuţi, urmând ca săptămâna aceasta primăria să se decidă asupra firmei cu care va încheia următorul contract. Viceprimarul din Berleşti, Iulian Garcea, a precizat că şcolile dispun de centrale pe lemne şi că o singură grădiniţă mai are sobe. ”Noi cumpărăm combustibilul de la o firmă, avem în prezent trei oferte, vedem care are preţul cel mai avantajos. Eu zic că într-o săptămână rezolvăm amândouă şcolile. Avem nevoie în jur de 100 de metri cubi, suma nu este foarte mare, în jur de 25.000 lei. Avem centrale la ambele şcoli, doar o grădiniţă, la Berleşti, o avem încă pe sobe. Cred că anul acesta o să găsim lemnele mai ieftine, avem magazii, avem oamenii de la 416 pregătiţi să facă bocurile, să le aranjeze. Am dat drumul la căldură dar nu continuu că încă nu este foarte frig la noi”, a spus Iulian Garcea, viceprimarul din Berleşti.

Restanţe

Cert este că administraţia publică locală din comuna Berleşti aşteaptă ca pâinea caldă rectificarea din 23 octombrie. Primăria are restanţe la furnizorii de materiale de construcţii pentru noul sediu, dar şi la utilităţi. De altfel banii pentru lemne sunt asiguraţi tot din rectificare. ”Aşteptăm rectificarea din 23 octombrie să vedem dacă ne-o da şi nouă ceva să achităm şi noi toate utilităţile. Ca să încheiem anul bine am avea şi noi nevoie de 100.000 de lei, dar ne-am mulţumi şi cu 50.000 de lei. Noi cerem mai mult ca să primim cât de cât bine. Între timp facem şi economii, avem în circulaţie un singur microbuz şcolar, deocamdată ne descurcăm bine cu un singur mijloc de transport, nu ne grăbim să scoatem la concurs pentru că facem faţă, se încadrează bine un singur şofer”, a spus Iulian Garcea, viceprimarul din Berleşti.  

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: