Școlile din două comune gorjene rămân și azi închise

Zăpada care a căzut în aceste zile în județ îi mai ține acasă și pentru această zi pe copiii din Samarinești și Slivilești. Pe de altă parte, azi se vor întoarce la școală după o minivacanță elevii din Schela și Bălănești, unde autoritățile au reușit să lupte cu nămeții și să deszăpezească drumurile, astfel încât mijloacele de transport să ajungă la elevii navetişti.

Dacă unii elevi ce locuiesc în localitățile în care stratul de zăpadă a depășit chiar și un metru stau acasă și în această zi, alții vor relua cursurile. Cei mai fericiți sunt  elevii din Samarinești și Slivilești, pentru care și azi este o zi liberă. Primarul din Samarinești mai are câteva ulițe de deszăpezit, urmând ca mâine și aceștia să se întoarcă la școală.

Marian Adreiu, primarul din Samarinești, a declarat că pentru a face cale liberă printre nămeți a apelat și la ajutorul Carierei Roșiuța ”Directorul a transmis la Inspectorat că închide școlile pentru două zile, timp în care noi curățăm drumurile. Am apelat și la un utilaj al Carierei Roşiuța pentru că zăpada este foarte mare și avem și multe dealuri, iar noi cu utilajele noastre nu puteam să intervenim. Sunt patru kilometri de ulițe sătești și sperăm să le terminăm. În unitățile de la noi învață peste 200 de elevi”, menționează primarul Mircea Ardeiu.

Cursuri reluate la Schela şi Bălăneşti

Pe de altă parte, în comuna Schela, unde elevii nu au mai putut ajunge la școală încă de vineri deoarece microbuzul nu a mai putut urca în satele izolate, școala se va deschide. La fel se întâmplă și în Bălănești, unde drumurile au fost curățate, iar microbuzul a fost echipat pentru condițiile de iarnă.

”Am primit promisiuni din partea primarului că va face tot posibilul și să asigure transportul elevilor pentru a ajunge la școală. S-a lucrat la curățarea drumurilor și cred că nu o să mai fie probleme, mai ales că azi a fost și puțin soare și zăpada a început să se topească puțin.  Este vorba despre 150 de elevi care se vor întoarce la școală. Problema a fost atunci când a nins. Dacă va fi ger nu se pune problema că elevii nu vor ajunge la școală”, menționează directoarea Școlii Generale Sâmbotin din comuna Schela, Camelia Cealîcu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: