Şcolile din judeţ îşi schimbă denumirile

Şcolile de pe raza judeţului Gorj îşi vor schimba denumirile din toamna acestui an. Noile denumiri ale unităţilor de învăţământ vor fi aprobate de consiliile locale din fiecare comună, la propunerea consiliilor de administraţie de la nivelul şcolilor. Dacă până acum şcolile cu clasele I-VIII se numeau şcoli generale, conform noilor proceduri de atribuire a denumirilor unităţilor de învăţământ acestea se vor numi „şcoli gimnaziale”. Schimbări vor avea loc şi la nivelul reţelei şcolare, asta pentru că mai multe unităţi au fost propuse pentru comasare.

Şcolile din Gorj vor suferi până la începutul noului an şcolar schimbări atât în ceea ce priveşte denumirile, cât şi în structură. De la 1 septembrie 2012 vor dispărea denumirile de şcoli generale, grupuri şcolare sau colegii tehnice sau colegii comerciale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj nu va mai exista denumirea de grup şcolar, ci vor fi licee tehnologice, iar colegiile tehnice sau comerciale se vor numi doar colegii. Astfel Grupul Şcolar Energetic se va numi Liceul Tehnologic, Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” se va numi doar Colegiul „Gheorghe Magheru”, iar Colegiul Economic „Virgil Madgearu” se va intitula Colegiul „Virgil Madgearu”. În ceea ce priveşte unităţile care au dobândit denumirea de colegii naţionale, acestea îşi vor păstra acest nume, precum şi liceele cu program sportiv sau cele vocaţionale. Sarcina de a propune noi denumiri revine consiliilor de administraţie din şcoli, urmând a fi trecute prin consiliile locale, care vor emite hotărârile finale.

COMASĂRI

Unele şcoli vor dispărea din acest an din peisaj din cauza efectivelor mici de elevi şi pentru reducerea cheltuielilor. Noi comasări de şcoli se vor face în comunele Vladimir, Băleşti şi Ţicleni. Elevii de la Şcoala Generală Vladimir cu clasele V-VIII vor fi mutaţi la Şcoala Nr.1 Andreeşti, iar la Ţicleni se desfiinţează şcolile primare, iar copiii vor fi mutaţi din toamna acestui an la şcoala de centru.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: