Școlile din Negomir vor fi reabilitate, igienizate și aprovizionate cu lemne

Odată cu vacanța de vară, unitățile de învățământ din comuna Negomir vor intra într-un proces de reabilitare și igienizare, la fel și lăcașurile de cult de pe raza comunei. Cele șase școli și grădinițe vor fi evaluate de o comisie stabilită la nivelul primăriei și, acolo unde sunt probleme, se vor face reparații și igienizări în așa fel încât unitățile școlare să fie pregătite în toamnă să-și primească elevii. Mai mult decât atât, acum se face și aprovizionarea școlilor cu lemne de foc pentru sezonul rece.

Autoritățile locale din comuna Negomir acordă o atenție deosebită în această perioadă unităților de învățământ de pe raza localității. După ce se vor finaliza examenele pentru elevii claselor a VIII-a, la nivelul primăriei se va forma o comisie care va trece prin toate școlile și grădinițele din Negomir, să stabilească exact unde trebuie făcute reparații și igienizări, astfel încât lucrările să fie gata până în septembrie. În acest moment nicio unitate de învățământ nu are nevoie de reparații capitale. „Noi în comuna Negomir avem șase școli și șase grădinițe. Toate au fost reabilitate, însă mai este nevoie să facem reparații. După ce se termină examenele, o comisie de la primărie va face o evaluare la unitățile de învățământ și, acolo unde sunt probleme, se va interveni. Este nevoie de reparații curente și igienizări, pentru că toate unitățile de învățământ din Negomir să arate așa cum trebuie”, a declarat Ion Gruescu.

Aprovizionează școlile cu lemne pentru iarnă

Autoritățile locale se ocupă în acest moment și de aprovizionarea unităților de învățământ cu lemne pentru sezonul rece. Pentru acest lucru, Primăria Negomir a contractat o firmă care se ocupă de adusul lemnelor, spartul și aranjarea acestora la școli și grădinițe. „Anul acesta lemnele de foc ne-au costat aproximativ patru miliarde de lei vechi. Trebuie să fie lemne uscate pentru centrale. Am contractat o firmă care le aduce, le sparge și le aranjează la școli”, a mai precizat primarul din Negomir.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: