Scrisoare deschisă de la Călinoiu către premierul Cioloş

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, critică ideea Ministerului Energiei privind închiderea a şase cariere din Gorj. Călinoiu intenţionează ca, împreună cu sindicatele, să înainteze o scrisoare deschisă premierului Cioloş. Şeful judeţului este contrariat şi de faptul că nu au intrat în bugetele locale ale primăriilor banii datoraţi de către Complexul Energetic Oltenia.

Ion Călinoiu face apel la sindicate pentru a i se alătura în demersul său. „E nevoie de o scrisoare deschisă către primul ministru pentru că Gorjul e în pericol. Haideţi să vedem ce facem cu activitatea de minerit şi energie care a însemnat pentru România şi pentru Gorj o ramură economică importantă pentru dezvoltarea economiei naţionale şi mai ales a judeţului Gorj”, spune Călinoiu.
Şeful judeţului consideră că ministrul Grigorescu nu informează corect guvernul privind situaţia din Gorj. „Le-a promis minerilor că restructurarea se va face cu acordarea unor drepturi, susţinute din bugetul statului, dar iată că se închid şi nu avem nimic concret pentru ca oamenii să plece cu acele drepturi promise, ca să aibă o alternativă a locurilor de muncă. Pur şi simplu se închid, iar judeţul Gorj este în pericol ca urmare a marginalizării de către Guvernul României, a marginalizării, în mod deosebit de către ministrul Grigorescu, care nici nu informează, nici nu prezintă lucrurile la nivelul Guvernului, aşa cum stau în realitate”, a declarat Ion Călinoiu.
Problemele financiare ale Complexului Energetic Oltenia se reflectă şi în bugetele locale ale primăriilor din zonele cu minerit. „Vreau să-l întreb pe ministrul Grigorescu ce are de gând cu judeţul Gorj, fără să stea de vorbă de niciun fel cu autorităţile locale să pregătim strategie locală. Dumnealui blochează acest judeţ desfiinţând locurile de muncă. Am informaţii de la Trezoreria din Gorj că n-au venit în bugetele locale cota de impozit pe venit întrucât Complexul Energetic Oltenia nu şi-a achitat această obligaţie către stat. Acum ne trezim cu locuri de muncă desfiinţate, ceea ce înseamnă tăierea veniturilor prognozate în acest an la bugetul de stat, ca venituri locale, de către ministrul Grigorescu”, a precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 1,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: