Scrisoare din țara în care a ieșit Ponta

Scriu acest text duminică la ora 15. Teoretic, mobilizarea la vot este extraordinară. Practic, cel mai bine s-au mobilizat morții din Teleorman, Giurgiu, Olt, Dolj, chiar și-ai noștri, din Gorj. O să pun răul înainte și o să preconizez că, la ora la care citiți voi acest text, Victor Ponta este președinte.

Bine, România! Eu nu mă supăr pe tine. Democrația e democrație. Am cerut degeaba ginte militare și lovituri de stat, nu ne lasă UE-ul, SUA, NATO, dracu să le ia. Știu, tu dai vina pe fraudă. Dă-o-ncolo de fraudă, că dacă nu votai tu, mamaie, cu Ponta, dacă nu votai tu, dom' profesor poet de limba română care nu știu ce visezi că ți-a dat la leafă, cu plagiatorul, dacă nu votai cu el tu, vierme tânăr și lipitor de afișe care te-ai orientat rapid și-ai văzut că singura ta șansă, în viață, e să te înscrii în PSD și să ajungi în p**a ta ministru, cu partidul înainte, că doar pe forțe proprii nu erai în stare nici să te bagi la o firmă de pază, dacă nu votați voi toți, vii și neobligați, cu nemernicul, atunci totul era bine.

Știu, ați votat. Nici nu mă interesează că pe lângă voi au mai votat un milion de morți. Nici nu mă interesează că fără hoțiile PSD ar fi câștigat neamțul ăla anost. Mă interesează că voi chiar ați vrut, băi, să iasă Ponta președinte! Vă dați seama?! Mă, voi sunteți nebuni?!... OK, mă calmez. N-o să merg pe panta asta, că probabil aș înjura. Nu e frumos. Nu, nu sunteți nebuni, desigur.

Deci, Ponta e președinte. Voi, tot săraci. Și eu sărac, dar, mi-o zic toate statisticile, mai bogat, totuși, decât voi, votanții lui Viorel. De mine tot e binișor, mă descurc, am talent, mă angajează și televiziunile sau ziarele lui Ponta, la o adică. Dar voi tot săraci, mă?! Ce-ați rezolvat? De ce? Vă e bine? Și, uitându-vă acum, măcar retrospectiv, la cozile alea de la Paris, de la Londra, de la Munchen, de la Madrid, de peste tot din afară, nu vă e rușine că ați votat cu Ponta? Nu? Atunci avem președintele pe care îl merităm.

Eu mai am un motiv de bucurie: lucrez în presa de umor. Pentru presa de umor, cinci ani de mizerie în țară, cu Ponta președinte, e mană cerească pentru trafic și vânzări. Asta e, v-am dezvăluit adevărul, am pus punctul pe I. Nouă, votanților lui Iohannis, chiar o să ne fie bine cu Ponta președinte. Vouă? Mai vorbim.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: