Se caută educatoare pentru Germania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj anunţă noi locuri de muncă în comunitatea europeană. Este vorba de Germania care oferă zece locuri de muncă pentru cetăţenii care au terminat liceul pedagogic şi au specializarea educatoare. Conducerea instituției anunță că peste 100 de gorjeni au fost angajaţi de la începutul anului peste hotare.

Gorjenii care vor fi selectaţi să lucreze în meseria de educator vor primi un salariu net de aproape 1.800 de euro pe lună. AJOFM Gorj spune că la nivelul Uniunii Europene sunt câteva zeci de locuri de muncă disponibile. ”Avem oferite 267 de locuri de muncă vacante, cele mai multe sunt oferite de Marea Britanie, 60 de locuri pentru îngrijitori persoane, urmată de Germania, 59 de locuri de muncă. Recent a fost inclusă o ofertă pentru zece educatoare, tot pentru Germania și fac parte din oferta de 59 de locuri de muncă, Suedia oferă 55 de locuri de muncă ca vopsitori, mecanici auto, tinichigiu, Norvegia oferă 56 de locuri de muncă pentru montatori, zugravi, tâmplari. Până la ora actuală au fost încadrați 131 de gorjeni au obținut contracte în Uniunea Europeană, cele mai multe, 85, în Spania, în agricultură, în Portugalia, Germania și nu în ultimul rând Danemarca”, arată conducerea AJOFM.
Ultima situație arată că rata șomajului este de 6,29% la nivelul județului aferentă unui număr de 8.934 șomeri. Numărul șomerilor neindemnizați a rămas în continuare cu mult mai mare decât al șomerilor indemnizați, respectiv 5.984.

Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: