Se caută şoferi de camion şi medici psihiatrii pentru străinătate

Peste 100 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile pentru gorjenii care vor să lucreze în afara graniţelor. Ţări precum Danemarca, Suedia sau Spania fac luna aceasta angajări prin serviciul european de ocupare a forţei de muncă. Circa jumătate din posturi sunt pentru ingineri.

Cele mai recente locuri de muncă prin reţeaua Eures sunt de şofer camion în Suedia (1 post), senior inginer mecanic (1 post) şi senior inginer electric (1 post), în Norvegia, operator maşini de frezat în Spania (2 posturi) şi medic psihiatru în Danemarca (2posturi). „Ca şi număr de locuri, pentru ţările spaţiului economic european, avem 128 de posturi vacante, dintre care 61 de ingineri, în Belgia, Germania, Lituania, Malta, Norvegia, Olanda. Patru medici în Danemarca şi Suedia, un operator la maşina de frezat în Spania, şofer de camion în Suedia şi 50 de ghizi turistici în Norvegia”, a declarat Diana Corina Văduva, consilier EURES, în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Cei care vor de exemplu să obţină postul de şofer în Suedia, trebuie să corespundă următoarelor cerinţe: să vorbească limba engleză şi să aibă carnet de conducere categoriile C şi E. Contractul va fi unul permanent, salariul fiind între 1500 şi 2000 euro brut/lună. Termenul limită pentru aplicare este data de 31 martie. Adresa la care se poate trimite CV-ul, care trebuie să fie în limba engleză, este: [email protected]

Prin reţeaua EURES, mai sunt disponibile şi zeci de posturi de ghizi turistici în Norvegia. Aceştia trebuie să se ocupe de îndrumarea pasagerilor în croaziere şi excursii. Solicitanţii trebuie să fie dispuşi să înveţe cultura şi istoria norvegiană, să cunoască limbile engleză, germană, spaniolă sau franceză. Salariul oferit este de aproximativ 2000 euro brut pe lună, contractul fiind pentru perioada aprilie-septembrie. 

Cei interesaţi de unul dintre posturile disponibile în străinătate pot obţine mai multe informaţii de la consilierii pe programul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Gorj.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: