Se clatină scaunul directorului Dijmărescu de la UM Sadu

Dan Tache, directorul Romarm, a dispus efectuarea unei anchete interne la Uzina Mecanică Sadu, după ce un angajat a sustras 200 de cartuşe pe care intenţiona să le vândă pe piaţa neagră. Tache a vizitat unitatea la sfârşitul săptămânii trecute, iar în cadrul discuţiilor purtate cu autorităţile locale s-a pus problema schimbării directorului Nicolae Dijmărescu.

Nicolae Dijmărescu ar putea pierde funcţia de director al Uzinei Mecanice Sadu din cauza angajatului care a sustras 200 de cartuşe pe care intenţiona să le vândă pe piaţa neagră. Incidentul face obiectul unei anchete interne dispuse de către Dan Tache, directorul Romarm, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vizitat unitatea. Tache a venit la UM Sadu cu sarcini stricte trasate de către ministru, în momentul de faţă Corpul de Control al directorului Romarm aflându-se la Uzina Mecanică pentru cercetări. „Am avut o întâlnire cu domnul director general al Romarm, care a venit la UM Sadu şi a dispus o anchetă amănunţită. Domnul director a primit sarcină de la ministru să facă această investigaţie, după aceea urmând să se propună măsurile în consecinţă. În momentul de faţă, ancheta se află în desfăşurare prin Corpul de Control al directorului Romarm. Numai după ce se vor finaliza verificările se vor dispune sancţiuni”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

În cadrul vizitei efectuate de către Dan Tache s-a pus problema înlocuirii directorului Nicolae Dijmărescu. „S-a pus deja în discuţie o astfel de abordare din partea unor persoane care ocupă funcţii de conducere, dar trebuie să ţinem cont că fabrica va trebui să aibă conducere, oameni de decizie. Conducerea nu este numită de către mine. Numirea va fi făcută de către Consiliul de Administraţie. Eu am încercat să fiu aproape de UM Sadu pentru găsi susţinere politică în vederea încheierii de contracte”, a mai precizat Constantin Bobaru.

REŢINERE

Nicolae Dijmărescu a fost reţinut pentru 24 de ore, imediat după incident, alături alte şapte persoane. Singurul care a rămas pentru 29 de zile în arest este muncitorul care a furat cartuşele.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: