Se înfiinţează Electra, nu se înfiinţează, se înfiinţează....

Înfiinţarea celor două companii energetice, Electra şi Hidroenergetica, pare departe de a se împlini. Directorul CE Craiova, Constantin Bălăşoiu, responsabil şi cu coordonarea companiilor din Electra spune că există promisiunea Ministerului Economiei privind înfiinţarea până la 31 decembrie. Cert este că Tudor Şerban, consilierul personal al ministrului Economiei Ion Ariton, declara că este posibil ca Electra şi Hidroenergetica să nu se mai înfiinţeze. Ca să fie treaba treabă, în discuţie a intervenit, cu ajutorul nostru, şi sindicalistul de la Hidrosind, Decebal Sulea, care are părerea lui.

"Este posibil să se înfiinţeze, este posibil să nu se înfiinţeze. Scenariul optimist este să fie un sistem energetic funcţional, în nişte limite tehnice bune, la nişte preţuri şi tarife suportabile de către populaţie şi economie, suficient pentru România şi care să-i asigure siguranţa şi securitatea naţională. Restul sunt poveşti. Companiile au şi ele un rol, dar nu este nici esenţial nici cel mai important", a spus Tudor Şerban.

Bălăşoiu: Procesul de înfiinţare nu a fost suspendat

Bălăşoiu este în continuare optimist. „Informaţiile pe care le deţin eu sunt că procesul de înfiinţare a celor două companii nu a fost suspendat în niciun fel, se continuă. Ministerul Economiei şi Comerţului şi-a asumat înfiinţarea celor două companii până la data de 31 decembrie, conform angajamentului. Să sperăm că până atunci procesele care se află acum pe rol vor fi finalizate şi vom putea să depunem dosarele de înfiinţare a societăţilor în cel mai scurt timp”, a spus directorul Electra.

Sulea: Procedurile trebuie reluate

Liderul de sindicat al Hidroelectrica, Decebal Sulea, a comentat afirmaţiile făcute de directorul companiei, Constantin Trihenea, care a spus că Hidroelectrica ar putea fi scoasă pe bursă chiar de anul viitor în cazul în care strategia înfiinţării celor doi giganţi energetici, Electra şi Hidroenergetica, va eşua până la sfârşitul lui 2011.

Sulea crede că cele două companii nu vor fi înfiinţate pentru că trebuie reluate roate procedurile ceea ce ar dura foarte mult. Cât despre listarea la bursă, Sulea crede că nu ar fi nicio problemă.

Mai mult, el spune că toate documentaţiile de înfiinţare ar trebui reluate. „Nu susţinem înfiinţarea acestor companii şi cred că nu vor fi înfiinţate. Plus că procedurile trebuie reluate, sunt alte date, au alte costuri, alte bilanţuri“, spune Sulea.

Bălăşoiu este uimit de afirmaţia sindicalistului şi spune că nu va fi reluată nicio procedură.

„Eu nu am nicio informaţie conform căreia procedurile ar trebui reluate. Nici nu văd de ce ar trebui să se reia procedurile, şi nici nu ar fi posibilă reluarea unei proceduri“, spune Bălăşoiu.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: