Se pregătesc de Europa

Pandurii şi Astra joacă mâine seară cu gândul la play-off-ul Europa League. Cele două echipe au nevoie de moral înaintea duelurilor cu Braga, respectiv Maccabi Haifa.

Pandurii – Astra Giurgiu, Stadion „Municipal” Tg-Jiu, sâmbătă ora 19:00, în direct pe DigiSport

Pandurii: Lazar – Unguruşan, Erico, Mamele, Momcilovic – Anton, Breeveld – Nistor, Eric, Nicoară – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

Astra: Lung jr. – Măţel, Ben Youssef, Găman, Morais – Seto, Cristescu – Tembo, de Amorim, Budescu – Ivanovski. Antrenor: Daniel Isăilă

Pandurii are parte de un test extrem de dur înaintea meciului tur cu Braga din Europa League. La Tg-Jiu vine Astra, cea mai în formă echipă a momentului în Liga 1. Giurgiuvenii au defilat până acum în campionat şi în Europa şi au un atac stelar, cu o medie de 3 goluri pe meci!

E derby european !

După ce au reprezentat România cu succes în Europa League, Pandurii şi Astra se duelează în meci direct. Duelul vine după o pauză binemeritată de o săptămână şi prefaţează partidele decisive din play-off-ul Europa League, acolo unde Pandurii se bate cu Braga iar Astra cu Maccabi Haifa. Giurgiuvenii vin la Tg-Jiu din postura de echipa momentului. În Liga 1 au 3 victorii din 3 meciuri iar în Europa au trecut de Domzale, Omonia Nicosia şi Trencin şi au ajuns până în play-off.

Pandurii a câştigat entuziasmant la Tel Aviv, dar apoi a pierdut la Piatra Neamţ aşa că elevii lui Pustai au nevoie de o victorie. Forţa ofensivă a Astrei (12 goluri în Liga 1 şi 11 în Europa) îl sperie puţin pe Pustai. „În deplasare mai ales au înscris foarte multe goluri, au un lot foarte bun şi ne aşteaptă un meci dificil. Asta a fost programarea, am avut şi cu Petrolul, avem şi cu Astra... Sunt premise pentru un meci frumos”, crede antrenorul pandurilor.

„Putem spune că e derby european cu Astra. Sunt două echipe care reprezintă România în Europa şi care sunt neînvinse. Astra e neînvinsă şi în campionat.”                            Cristi Pustai, antrenor Pandurii

2 – ani şi 4 luni au trecut de la ultima victorie a pandurilor în faţa Astrei (1-0 la Severin în aprilie 2011). De atunci Astra a câştigat de 3 ori iar o dată s-a încheiat egal (1-1 în ultima etapă a sezonului trecut, meci care a trimis Pandurii în Europa League)

Atenţie la Budescu !

Astra vine la Tg-Jiu cu cel mai în formă jucător din campionatul intern, Budescu. Atacantul a marcat de 4 ori în 6 meciuri europene şi de 6 ori în 3 partide de campionat! Un start senzaţional de sezon pentru jucătorul evaluat acum la 1,5 milioane de euro. Numai Piţurcă nu are ochi pentru Budescu şi nu l-a chemat la amicalul cu Slovacia. „Nu numai Budescu e periculos. Au un lot foarte bun, când îl odihnesc pe Tembo, intră Ivanovski care a dat 2 goluri cu U Cluj. Mai e şi de Amorim... deci de la mijloc în sus au jucători foarte buni şi dubluri bune pe posturi. Într-adevăr Budescu e în mare formă, înscrie meci de meci şi nu numai câte un gol”, e de părere Pustai.

10 – goluri a marcat deja Budescu în cele 9 meciuri oficiale de până acum

Revin accidentaţii !

Pustai primeşte şi veşti bune înaintea duelului cu Astra. Fundaşul Erico da Silva şi mijlocaşul Nicandro Breeveld au reluat antrenamentele şi ar putea intra chiar din primul minut sâmbătă. Accidentat după meciul de la Tel Aviv, căpitanul Paraskevas a început alergările uşoare, dar foarte probabil nu va fi forţat contra Astrei, urmând să fie păstrat pentru duelul tur cu Braga de la Cluj. Dacă Erico se va reface suficient până sâmbătă, atunci brazilianul va face cuplu cu Mamele în centrul apărării. Dacă nu, va intra Rada. Singurii absenţi cerţi rămân Lemnaru şi Predescu. Nici Astra nu e scutită de probleme de lot. Yahaya şi Bukari sunt în continuare accidentaţi, în timp ce Fatai e aproape de revenire după o întindere ce l-a ţinut pe bară la meciurile cu Trencin şi U Cluj. Cel mai probabil însă, nigerianul nu va fi forţat iar Isăilă va miza pe Ivanovski, atacant ce a marcat de 2 ori cu U Cluj.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: