Secretari de primării, sancţionaţi de Prefectura Gorj

Doi secretari de primării au fost sancţionaţi de membrii Comisiei de Disciplină a Prefecturii Gorj, fie din pricina comportamentului, fie din cauza nerespectării procedurilor legale. Este vorba despre Maria Mutu, de la primăria Glogova şi Vasile Şolea de la Bumbeşti Jiu.

Maria Mutu, secretara comunei Glogova, a fost sancţionată de Comisia de Disciplină din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj cu mustrare. Secretara nu este la prima abatere, riscând să-şi piardă funcţia dacă nu îşi corectează comportamentul faţă de cetăţeni. „Secretara comunei Glogova a fost băgată în comisia de disciplină în urma unor sesizări din partea cetăţenilor că are un limbaj şi comportament nepotrivite în relaţia cu ei. Comisia a decis să o sancţioneze pentru început cu mustrare, sancţiunile fiind aplicate gradual”, a declarat Marcel Romanescu, preşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul Prefecturii. Cum este şi firesc, primarul din Glogova, Ion Şalapa, are ultimul cuvânt. Acesta spune că va respecta decizia Prefecturii. „S-a şi întocmit documentaţia îndată ce am primit înştiinţare de la Prefectură. Urmează să i se comunice mustrarea. Este la prima sancţiune, dacă nu îşi va îndrepta comportamentul faţă de oameni, vor mai fi şi altele”, a declarat Ion Şalapa.

Salariu mai mic cu 5 la sută

Victor Şolea, secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, a fost sancţionat de către Comisia de disciplină din cauză că nu a depus actele administrative la Instituţia Prefectului în termenele prevăzute de lege. Acesta îşi va primi salariul pentru luna decembrie diminuat cu 5 %.  Primarul oraşului Bumbeşti Jiu a emis deja dispoziţie pentru reducerea remuneraţiei. “Secretarul primăriei a fost sancţionat de Comisia de disciplină a Instituţiei Prefectului cu reducerea cu 5%  a salariului pentru o lună de zile. Vom pune în aplicare decizia. În acest sens am emis chiar dispoziţia pentru diminuarea remuneraţiei din luna decembrie. Este o diminuare simbolică însă se impunea o pedeapsă pecuniară”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. Victor Şolea a fost sancţionat pentru a doua oară de către Comisia de disciplină, prima dată fiindu-i aplicată doar mustrarea. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că secretarul a ignorat termenele legale de depunere a hotărârilor de Consiliu Local şi a deciziilor primarului, ultimele documente fiind aduse la începutul anului. Potrivit legislaţiei în vigoare, în maxim 10 zile de la aprobare, trebuiau depuse atât deciziile primarului cât şi hotărârile de Consiliu Local. 

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: