Secţie de spital, abandonată de 50 de ani

Sectia Oftalmologie fost uitată de conducerea unităţii spitaliceşti. Aici nu au mai fost făcute renovări de mai bine de 50 de ani şi nici nu s-au investit bani în aparatură medicală. Medicii sunt nevoiţi ca la fiecare început de an să scoată bani din buzunar pentru a-şi cumpăra instrumentarul sanitar necesar. Consilierii locali au încercat să ajute această secţie cu două aparate, însă au uitat să o mai achite, iar medicii se tem că firmele vor veni să ridice aparatele.

De la începutul acestui an, peste 1000 de gorjeni cu probleme de vedere au suferit intervenţii chirurgicale în Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Din cauza lipsei de aparatură medicală au fost şi gorjeni care au fost trimişi la operaţii în alte centre medicale din ţară. „ La noi vin foarte mulţi pacienţi şi pot să vă spun că de la începutul anului şi până în acest moment avem 1.066 de intervenţii chirurgicale, care sunt foarte diversificate, aproape tot ce se poate în acest domeniu. Ceea ce nu se poate face la noi, trimitem pacienţii în alte spitale, şi asta pentru că nu avem aparatură performantă”, a declarat Dana Vodislav, şefa Secţiei de Oftalmologie.

Medicii oftalmologi care-şi desfăşoară activitatea în Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt nevoiţi ca la fiecare început de an să scoată bani din buzunar pentru a-şi cumpăra instrumentarul sanitar necesar. „ Instrumentarul nostru este foarte bine pus la punct pentru că fiecare medic de pe secţia noastră îşi are trusele personale, adică noi în fiecare an investim nişte bani personali în instrumentar, instrumentar pe care-l găsim mai ieftin la congresele internaţionale la care luăm parte”, a precizat Dana Vodislav.

Primăria nu a plătit, iar firma vrea să le ia aparatele

Secţia de oftalmologie nu a mai fost renovată de peste 50 de ani. Aparatura medicală cu care medicii oftalmologi operează este de când s-a dat în folosinţă această secţie. Anul trecut, primăria Târgu-Jiu a achiziţionat pentru secţia de oftalmologie un microscop şi o masă chirurgicală oftalmologică, însă medicii se tem să nu le piardă, pentru că firmele vor să-şi ia aparatura înapoi pentru că municipalitatea nu a achitat factura. „ Anul trecut, datorită ajutorului Primăriei am reuşit să achiziţionăm un microscop operator foarte performant, de asemenea o masă de operaţii oftalmologice foarte bună. Problema la ora actuală este aceea că aparatele nu au fost achitate iar firmele care ni le-au adus din import vin şi pretind să le dăm înapoi. Să vedem cum putem reuşi să trecem peste această situaţie, sper ca firma să-şi primească banii, iar nou să rămânem cu aparatele”,  a declarat Dana Vodislav.

Reprezentanţii primăriei susţin că Secţia de Oftalmologie nu va rămâne fără aparatură pentru că datoriile vor fi achitate integral. Valoarea totală a investiţiei a fost de aproximativ  un miliard şi jumătate  iar în acest moment mai este de achitat jumătatea din valoarea aparaturii medicale. „Mai avem de plătit doar o parte din aceşti bani. Sunt echipamente pe care noi am dorit să le cumpărăm pentru că sunt pentru uzul târgujienilor şi a gorjenilor. Este o idee pe care noi am avut-o şi pe care vrem să o ducem până la capăt, mai avem de achitat câteva tranşe din bani şi vom achita aparatele în totalitate”, susţine Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: