Secţie nouă de pediatrie pentru cei mai mici pacienţi

Pediatria Policlinicii Târgu Jiu este deschisă de ieri pentru cei mai mici pacienţi ai Spitalului Judeţean. Ambulatoriul a fost inaugurat în prezenţa ministrului Sănătăţii Raed Arafat şi a premierului Victor Ponta.

Reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiei s-a făcut cu fonduri europene, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la suma de 19.454.812,64 lei. Raed Arafat a fost încântat de Ambulatoriu şi a spus că toate secţiile similare din ţară ar trebui să arate ca cea de la Târgu Jiu. “Ceea ce am văzut aici ne apropie de normalitate. Toate Ambulatoriile din ţară ar trebui să arate aşa. Trebuie să încercăm să tratăm bolnavii în Ambulatorii, iar internarea în spitalele să fie făcută doar în cazurile grave. Încurajez orice spital care are acces la fonduri europene să facă investiţii în Ambulatoriu”, a declarat Raed Arafat, ministrul Sănătăţii.

La rândul său, Ponta a recomandat ca fondurile alocate sănătăţii să fie gestionate mult mai bine. “Am profitat de ocazie şi am discutat cu domnul Arafat despre investiţiile care se impun în sistemul sanitar, dar despre o mai bună gestionare a banilor. Pentru toate ţările civilizate sănătatea e domeniul cel mai important, dar şi cel mai greu”, a declarat Ponta.

Conducerea Spitalului Judeţean împreună cu autorităţile locale i-au condus pe Ponta şi pe Arafat prin secţiile Spitalului Judeţean pentru a le prezenta aparatura existentă şi lipsurile  unităţii. Printre neajunsurile Spitalului Judeţean Târgu Jiu se numără lipsa unei staţii de sterilizare nouă, lifturile vechi, mutarea UPU şi relocarea unor secţii.

Cazurile de malpraxis, în atenţia lui Arafat

Întrebat de ziarişti cum comentează cazurile de malpraxis din Gorj, din ultima perioadă, ministrul Sănătăţii a precizat că aşteaptă rapoartele medicale complete înainte de a pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei cadrelor medicale. “Sunt cazuri în atenţia Colegiului Medicilor şi pentru a putea pronunţa trebuie să vedem rapoartele finale”, a declarat Arafat.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: