Secţiile de pediatrie ale spitalelor, arhipline

Mai multe spitale din judeţul Gorj au fost luate cu asalt în ultima perioadă. Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, numărul cazurilor medicale s-a dublat faţă de săptămâna trecută.

Zilnic, zeci de copii cu afecţiuni respiratorii sunt consultaţi de medici şi internaţi în secţiile de pediatrie. Aşa se face că saloanele secţiei sunt, de câteva zile, supraaglomerate. “Sunt situaţii de viroze, atât la copii, cât şi la persoanele adulte. În această perioadă adresabilitatea este mai mare datorită virozelor care apar şi datorită afecţiunilor cornice care acum se acutizează. Pe secţia de pediatrie sunt mulţi copii, astăzi (n.r. 9 oct.) erau 42 de dimineaţă. Secţia este ocupată la capacitate maximă”,a spus Constantin Târziu, directorul Spitalului Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti.

Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la Spitalul Orăşenesc din Novaci. “Am avut probleme pe secţia de pediatrie cu virozele care sunt acum din ce în ce mai dese. Zilnic avem circa 25 de pacienţi, în condiţiile în care înainte erau în jur de 15 pacienţi. Secţia este arhiplină, dar n-am ajuns să dublăm, nu există situaţii cu doi pacienţi în pat”, a spus Eufimia Dumitrescu, directorul Spitalului Orăşenesc din Novaci.

Medicii recomandă pentru acest sezon ca preşcolarii să fie îmbrăcaţi corespunzător, să fie vaccinaţi şi să consume cât mai multe fructe şi legume. 

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: