Şedinţa Comisiei de Dialog Social, boicotată de sindicalişti

Şedinţa Comisiei de Dialog Social a fost boicotată de către sindicalişti. Aceştia spun că acţiuni similare au avut loc în toată ţară în semn de protest pentru modul defectuos în care funcţionează Comisia de Dialog de la nivel central.

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din judeţul Gorj au boicotat şedinţa Comisiei de Dialog Social, care a avut loc ieri dimineaţă, în Sala Maură a Instituţiei Prefectului. Sindicaliştii spun că decizia a fost impusă de la nivel central întrucât guvernanţii nu sunt deschişi dialogului. “Confederaţia Naţională Sindicală a hotărât să boicotăm toate şedinţele Comisiei de Dialog Social, întrucât la nivel central această comisie nu funcţionează. În urmă cu două zile a fost semnat memorandumul care înseamnă atât privatizarea mineritului şi a energiei cât şi vânzarea produselor de interes naţional, fără a fi consultaţi. Guvernul a luat nişte hotărâri prin care se contrazice cu preşedintele ţării. În timp ce Traian Băsescu spune că va redeschide minele, Guvernul ia măsuri pentru a privatiza şi a vinde tot”, a declarat Constantin Creţan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii (FNM) şi reprezentantul Confederaţiei Sindicale “Meridian”. Sindicaliştii spun că îl susţin pe Traian Băsescu şi se opun Guvernul. “Noi milităm pentru redeschiderea perimetrelor miniere, însă ne opunem atât privatizării cât şi vânzării aurului”, a mai precizat Constantin Creţan.

Sancţiuni

Şedinţa Comisiei de Dialog Social a continuat şi după ce sindicaliştii au părăsit sala. În cadrul întrunirii au fost prezentate rapoarte de activitate ale Inspectoratului Şcolar Judeţean, ale Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale şi ale Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Supărat că liderii profesorilor nu au fost solidari celorlalte sindicate, Constantin Creţan a mai precizat că va cere sancţiuni pentru cei care nu au respectat dispoziţiile Confederaţiei Naţionale Sindicale. “Voi propune sancţiuni pentru toţi lideri de sindicat care nu au respectat dispoziţiile Confederaţiei Naţionale”, a menţionat Constantin Creţan.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: