Sediul vechiului PNL, motiv de dispută între Cârciumaru şi Romanescu

Primăria Târgu Jiu face demersuri pentru ca sediul vechiului PNL să revină Direcţiei de Patrimoniu. Florin Cârciumaru spune că sunt foarte multe solicitări din partea altor partide pentru acest sediu, iar noul PNL are deja un sediu, cel cumpărat în trecut de vechiul PDL. Liberalul Marcel Romanescu susţine că sediul trebuie să rămână al PNL şi acuză primăria că face acest joc pentru a-l da PLR, partid aliat cu PSD la guvernare.

Primarul Florin Cârciumaru este hotărât să ia liberalilor fostul sediu. „Deocamdată, noi le-am făcut cunoscut că pentru sediul vechi, în care şi-a desfăşurat activitatea PNL, se fac formele legale să revină în gestionarea Direcţiei de Patrimoniu, urmând ca Direcţia de Patrimoniu să stabilească activităţile care se vor desfăşura în spaţiul respectiv”, a declarat Cârciumaru. Marcel Romanescu susţine că fostul sediu trebuie să rămână PNL pentru că PDL îl are în proprietate privată, nu este primit de la primărie. „Eu cred că era normal să rămânem în acest sediu, pentru că sediul fostului PDL nu mai aparţine primăriei. Din datele pe care le am vechiul Partid Democrat Liberal şi-a cumpărat acest spaţiu în care funcţionează şi din punctul meu de vedere era normal ca Primăria Municipiului Târgu Jiu să ne pună la dispoziţie un spaţiu în care să ne desfăşurăm activitatea. Eu sper să rămânem cu vechiul sediu chiar dacă există solicitări. Eu ştiu că Primăria Municipiului Târgu Jiu nu are doar spaţiul Partidului Naţional Liberal şi, dacă doreşte să găsească soluţii, găseşte pentru orice solicitare, dar nu putem discuta de un sediu pe care noi îl avem de ceva timp”, spune Marcel Romanescu, co-preşedintele PNL Târgu Jiu.

Primarul rămâne ferm pe poziţie. „Nu se poate. Domnul Romanescu greşeşte pentru că, la nivel de municipiu, avem foarte multe solicitări pentru a acorda un spaţiu celorlalte partide. Pot să vă spun că PLR solicită spaţiu, noul partid înfiinţat de domnul Geoană solicită spaţiu, chiar PMP solicită spaţiu pentru că ei acum stau cu chirie. Avem foarte multe solicitări pentru sedii de partid şi nu ne putem permite să dăm la un partid două sedii”, a precizat Cârciumaru. 

JOCURI

Romanescu crede că primarul Cârciumaru vrea acest sediu pentru a-l da PLR. „E adevărat că există o solicitare foarte fermă a PLR pentru acest sediu, însă sper că se va găsi înţelegerea necesară să rămânem în acest spaţiu, cu atât mai mult cu cât ne-am achitat toate datoriile faţă de DSC, faţă de bugetul primăriei”, a menţionat Romanescu.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: