Şef nou la Casa de Sănătate, fără ştirea politicienilor locali

Casa de Sănătate Gorj are de la sfârşitul săptămânii trecute un nou director, care, la început, a fost un necunoscut pentru liderii filialelor locale ale PSD şi PDL. Noul şef al Casei de Sănătate de la Gorj este Cozma Dumitrescu, care îl înlocuieşte în funcţie pe liberalul Gheorghe Cocină. Cel din urmă a găsit ordinul de înlocuire din funcţie pe birou, fiind trimis prin fax la prima oră a zilei de vineri. Acesta spune că demiterea sa s-a produs în contextul în care toţi şefii Caselor de Sănătate din ţară au fost înlocuiţi din funcţii.

Numirea lui Cozma Dumitrescu a surprins atât conducerea PDL Gorj, cât şi pe cea a filialei judeţene a PSD, liderii celor două organizaţii menţionând că noul director nu le este coleg de partid. În timpul week-end-ului politicienii noştri au mai aflat câte una alta, aceştia ştiind acum că, de exemplu, Dumitrescu este din Novaci, este soţul directoarei liberale a spitalului de acolo şi, până una alta, este un bun cunoscător al domeniului pe care îl conduce. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, spune că a aflat de la jurnalişti de la schimbarea produsă la Casa de Sănătate. Acesta afirmă că nu îl cunoaşte pe noul director şi declară că PSD Gorj nu a făcut nominalizări în acest sens, mai ales că funcţia respectivă ar reveni democrat-liberalilor.

Liderul interimar al PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, afirmă că, numirea lui Cozma Dumitrescu este preambulul pentru ca PSD să poată să îşi numească propriul reprezentant pe o funcţie care aparţine democrat-liberalilor. „Chiar dacă protocolul dintre noi şi PSD nu s-a aplicat până acum, şi noi şi dumnealor ştim că funcţia de la Casa de Sănătate este a PDL. Numirea de acum, chiar dacă cei de la PSD spun că noul director nu le este membru, este menită să pregătească terenul pentru ca PSD să-şi numească în câteva săptămâni propriul reprezentant pe un post al nostru, lucru pe care, evident, nu îl vom accepta”, afirmă liderul interimar al PDL Gorj.

Popescu declară că va informa azi oficial conducerea centrală a PDL despre situaţia creată prin numirea lui Cozma Dumitrescu la şefia Casei de Sănătate. Noul director a lucrat şi până acum în cadrul instituţiei respective, fiind consilier. Fostul director Gheorghe Cocină afirmă că nu va contesta deciza sa de schimbare din funcţie pentru că înţelege contextul în care se produce aceasta. Schimbarea lui Cocină este prima care are loc la nivel de judeţ de la instalarea noului Guvern PSD-PDL, aceasta producându-se în contextul în care cele două filiale nu s-au înţeles cu privire la schimbările care trebuiau făcute în Gorj.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: