Şefii de la deconcentrate, convocaţi de premierul Victor Ponta. Vor fi demişi?

Şefii instituţiilor deconcentrate se vor întâlni în această dimineaţă cu Victor Ponta. Şedinţa va avea loc în sala Maură din incinta Instituţiei Prefectului, imediat după ce se vor termina manifestările organizate cu prilejul Zilei Europei. Deşi întâlnirea cu premierul este aşteptată cu interes, şefii deconcentratelor nu se tem că vor fi schimbaţi din funcţii.

Instituţia Prefectului Gorj i-a convocat pe şefii deconcentratelor la o şedinţă cu Victor Ponta. Întâlnirea va avea loc în această dimineaţă, începând cu orele 10.30, în sala Maură. Aflat la Târgu Jiu pentru a participa la lansarea candidaţilor USL, Victor Ponta a ţinut să stea de vorbă cu şefii instituţiilor. Deşi ştiu că ar putea fi schimbaţi din funcţie, directorii consideră că e prematur ca premierul să ia o astfel de decizie. “Ştiu că ordinele prin care am fost numiţi ar putea fi revocate. E ordinea firească să fie înlocuiţi şefii instituţiilor deconcentrate odată cu schimbarea Guvernului, însă este prematur să se întâmple acum acest lucru întrucât nu s-au numit secretarii de stat. Am fost convocaţi la o şedinţă cu domnul Ponta, dar nu ni s-a comunicat motivul”, a declarat Radu Socolovschi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. La rândul său, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj consideră că întâlnirea cu Victor Ponta este întâmplătoare. “Cred că domnul Ponta vrea să aibă întâmplător o discuţie cu conducerea judeţului şi cu şefii instituţiilor deconcentrate. Nu am nici o informaţie cum că vom fi schimbaţi. Cât timp suntem în funcţii ne vom face datoria în continuare”, a precizat George Romanescu, inspector şef ITM Gorj. De aceeaşi părere este şi directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Gorj. “Am fost convocaţi la o întâlnire cu domnul Victor Ponta, dar nu cred că ni se va impune să ne dă demisia. Cred că va fi o discuţie, nefiind ceva premeditat. Pentru faptul că se află în Gorj la lansarea candidaţilor USL cred că a dorit să stea de vorbă şi cu şefii instituţiilor deconcentrate. Personal, cred că ni se va spune să fim la locurile noastre şi să nu ne implicăm în campania electorală”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVA Gorj.

N-a făcut parte din nici un partid

Singurul scaun de director care nu pare să se clatine este cel de la Casa de Pensii Gorj. Rodica Ghimiş spune că nu crede că va fi afectată de schimbările ce urmează a fi făcute de către noul Guvern întrucât nu a fost numită pe criterii politice. “Nu cred că mă vor afecta schimbările ce vor fi efectuate de către noul Guvern. Lucrez în sistem de 33 de ani şi nu sunt membră PDL. Ba mai mult, nu am făcut parte din nici un partid politic şi nici nu am primit niciodată vreo solicitare de adeziune din partea vreunuia. Indiferent de guvernele care au fost la conducerea ţării, eu am respectat legea şi mi-am făcut datoria faţă de cetăţeni. Postul pe care sunt l-am ocupat prin concurs şi nu pe criterii politice”, a declarat Rodica Ghimiş, directorul Casei de Pensii Gorj. Nici Gigi Trifoi, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj, nu se teme că ar putea fi înlocuit şi asta pentru că ocupă funcţia de conducere de mai puţin de o jumătate de an. “Nu cred că vor fi schimbări din funcţii. Nimeni nu va vrea să creeze un haos înainte de alegeri. În plus, eu ocup această funcţie de doar cinci luni şi nu cred că aş putea fi înlocuit”, a precizat Gigi Trifoi.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: