Şefii din CEO nu vor să declare colaborarea cu Securitatea

Şefii din cadrul Complexului Energetic Oltenia nici nu vor să audă de propunerea înaintată de sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). Aceştia au cerut introducerea unui articol în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) prin care toţi şefii din complex să fie obligaţi să declare dacă au fost sau nu lucrători sau colaboratori ai fostei securităţi.

Directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia, Aurel Medinţu, s-a arătat destul de indignat de această propunere. „Cei de la FNME, ce fac ei? Ei stabilesc ce trebuie făcut? Sunt organe care pot să cerceteze. E un subiect aşa, ca să ne aflăm în treabă”, a declarat Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia.

Liderii FNME au spus că au făcut această propunere având suspiciuni că multe dintre persoanele cu funcţii de conducere din companie au avut legături cu fosta securitate. Dacă administraţia va fi de acord cu această propunere, şefii din CE Oltenia sunt obligaţi să ceară la Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) dosarul din care să rezulte dacă au fost sau nu lucrători sau colaboratori ai Securităţii.

Discuţiile pe seama acestei propuneri vor fi reluate de liderii FNME în următoarele zile de negocieri.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: