Şefii Minprest vor să fie plătiţi pentru şedinţe pe Skype

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la Minprest se va întruni luna aceasta în ședință pentru a modifica actul constitutiv al societății. Practic, la sugestia unuia dintre administratori, se va supune la vot modificarea acestui act în sensul ca membrii Consiliului de Administrație să poată ia parte la ședințe și prin intermediul Skype, e-mail, videoconferință. Astfel, cei care nu vor fi prezenți fizic la ședință nu vor mai pierde remunerația lunară.

Acționarii Minprest se vor întruni în data de 18 august într-o ședință extraordinară în care vor analiza propunerea făcută de unul de administratori, în speță Cornel Bebe Irod (inginer CE Oltenia), în vederea "Aprobării modificării Actului constitutiv (actualizat) al S.C. Minprest Serv SA. după cum urmează: VII. CONDUCEREA SOCIETATII litera B.- se modifică prin completarea cu următoarele prevederi: şedinţele Consiliului de Administrație pot avea loc prin telefon, e-mail sau prin video-conferință, prin alte mijloace de comunicare sau combinaţii între acestea, prin intermediul cărora toate persoanele care participă la şedinţă se pot auzi/ identifica în mod simultan una pe alta, să ia cunoştinţă în timp real şi/ sau continuu de cele exprimate în cadrul şedinţei. Participarea la o astfel de şedinţă se consideră participare în persoană, în scopul îndeplinirii cerinţelor cu privire la cvorum şi condiţii de vot", se arată în convocator.

Surse din cadrul companiei spun că această propunere nu ar fi pe placul actualului preşedinte al Consiliului de Administraţie, Cristina Diaconescu, dar nici a altor persoane cu funcţii de conducere în societate, care sunt de părere că Irod vrea în acest fel să nu piardă remuneraţia în cazul în care nu va putea ajunge la şedinţă.

Cornel Bebe Irod spune că nu îl interesează acest aspect. "Există posibilitatea ca unii dintre membrii CA chiar în ziua respectivă să fie plecaţi din localitate. Asta se poate şti dinainte, dar există posibilitatea ca exact în ziua respectivă să primească o sarcină de serviciu, de exemplu să meargă la Minister, sau cine ştie unde, care nu se poate cuantifica înainte de şedinţă. Nu neapărat este vorba de aspectul pecuniar. Plecăm de la altceva, că poate se discută ceva important şi e nevoie de asentimentul tuturor", a declarat Cornel Bebe Irod, precizând că o astfel de procedură se practică şi la CE Oltenia, Hidroelectrica şi alte companii mari.

Fiecare dintre membrii CA-ului Minprest este remunerat lunar cu 20% din salariul directorului general. Gabriel Giorgi încasează un salariu lunar brut de circa 8400 lei. Astfel, administratorii Minprest beneficiază de o sumă importantă pentru participarea la o şedinţă lunar, bani pe care mulți dintre angajații din Gorj nu reușesc să o obțină după o lună de muncă. Rămâne de văzut cum vor vota acționarii societății.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: