Șeful AJOFM Gorj, în sondajul PSD: De ce nu?!

Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, este una dintre cele 8 persoane incluse de PSD Gorj în sondajul pentru primăria Târgu Jiu. Chiriac spune că ar accepta să fie candidatul social-democraților la alegerile din 2020 la municipiu, dar numai dacă rezultatul sondajului îl va clasa pe primul loc. ”Dacă în sondaj o să ies primul, de ce nu?!”, a spus Romeo Chiriac.

Reporter: Este adevărat că sunteți în sondajul PSD Gorj pentru primăria Târgu Jiu?

Romeo Chiriac: Și eu am aflat din presă. Nu am avut discuții cu liderii partidului. Discuții am în permanență, mă știu cu toți, dar n-am discutat pe tema aceasta. Chiar nu m-a contactat nimeni. Chiar a fost o surpriză pentru mine. Pe de o parte plăcută, înseamnă că îmi este aprecită munca. Pe de altă parte, îți atragi și antipatiile de rigoare. Este o onoare că s-au gândit să fiu o posibilă soluție.

Rep.: Ați accepta să fiți candidatul PSD la primăria Târgu Jiu?

R.C.: Să vedem ce iese din sondaj. Dacă în sondaj o să ies primul, de ce nu?! Este o onoare, totuși. Mă pot înscrie în această luptă. Până la urmă, m-am născut aici, știu tot orașul, îl știu ca în palmă. Am idei. Deocamdată e prematur să discut de asta. Este un sondaj la nivelul partidului, sunt atâția care... Și partidul are multe valori care pot să facă față cu brio.

Rep.: Cum vă înțelegeți cu actualul primar de la Târgu Jiu?

R.C.: Sunt prieten cu Marcel Romanescu. Am foarte mulți prieteni. Până la urmă, suntem oameni cu scaunul la cap și o prietenie nu se strică dintr-o asemenea competiție. Niciodată nu îl voi ataca pe Marcel. Doamne ferește!

Rep.: Credeți că veți avea o șansă în fața primarului?

R.C.: Nu știu, asta alegătorii vor spune, votanții, cetățenii municipiului Târgu Jiu.

Rep.: Fratele dvs. este director în cadrul primăriei Târgu Jiu. Credeți că ar putea avea probleme dacă o să candidați?

R.C.: Este funcționar public, trebuie să-și facă datoria indiferent cine este primar. Până la urmă, el este un funcționar public și trebuie să-și facă datoria indiferent cine este primar. Cred că își merită locul, chiar mai bine decât e. Îl cunosc foarte bine, știu cât muncește, cât suflet pune în tot ceea ce face la primărie, ce idei are. A venit chiar cu idei foarte multe care se vor concretiza în perioada următoare.

Rep.: Ați primit propuneri de la alte partide?

R.C.: De-a lungul timpului, înainte de alegeri, am primit propuneri de la mai multe partide. De la PSD, niciodată. Chiar niciodată n-am primit.

Rep.: Sunteți membru PSD?

R.C.: Sunt membru PSD de câțiva ani. Nu activez, n-am făcut politică. Oricum, PSD de asta face sondajul, să găsească o soluție câștigătoare.

A consemnat Alina POPESCU

Vizualizări: 619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: