Şeful CE Oltenia convoacă alegeri la sindicate

Directorul general executiv al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a transmis un mesaj angajaţilor companiei rugându-i să organizeze alegeri adevărate la sindicatele din companie. Deşi şi-a anunţat susţinerea, , Ciurel adaugă că nu vrea să se bage în activitatea sindicală.

Laurenţiu Ciurel a declarat că sindicatele sunt mult mai slabe din cauza lipsei de credibilitate a liderilor sindicali. „Din păcate, fără activitate sindicală nu se poate“, a spus acesta. Ciurel mai spune că trebuie să existe sindicat, dar cu alţi lideri. În plus, are câteva mesaje pentru cei 19 mii de membri de sindicat. „Trebuie să existe sindicat, poate că nu mai trebuie să existe aceeaşi lideri. Ce este cel mai important, aş vrea să transmit un mesaj, pe calea aceasta, oamenii să încerce, pentru că eu nu o să mă amestec în treaba asta, să declanşeze alegeri adevărate. Adică alegeri la care să participe toţi nu un grup de 50-60 de oameni să meargă o săptămână nu ştiu pe unde, pe la Neptun sau pe la nu ştiu ce staţiune, acolo, după o săptămână, în ultima zi să voteze. Ar trebui ca la nivel de cariere să se întâmple ce s-a întâmplat în una-două cariere până acum şi fiecare să-şi exercite dreptul de vot şi să-şi pună oamenii reprezentativi“, mai spune Laurenţiu Ciurel. Întrebat dacă Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele FNME, ar fi o persoană agreată de administraţie să conducă sindicatele, Ciurel a spus că: „Trebuie să-i agreăm indiferent cum se numeşte cel de acolo, instituţional trebuie să comunicăm. Asta nu înseamnă că trebuie să fim prieteni, să facem planuri să punem directori, să punem şefi, sau să numim personal. Trebuie să facem ceea ce avem în fişa postului fiecare“.  

„Nu e un lucru greu de organizat. Mă ofer să susţin din punct de vedere material şi organizatoric toată logistica necesară unui vot, fără să mă amestec“.

Laurenţiu Ciurel

ÎNTÂLNIRE

Directorul CE Oltenia îşi aminteşte perfect ziua în care s-a întâlnit ultima dată cu Marin Condescu. A fost pe 30 mai, când 4.000 de mineri i-au cerut demisia. „Pe 30 mai când noi sărbătoream un an de la înfiinţarea complexuri, de atunci nu am mai avut nicio discuţie cu marin Condescu, decât instituţional“, a spus acesta.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: