Şeful Consiliului Judeţean rămâne fără „obiectul muncii“

Ion Călinoiu s-a declarat ieri nemulţumit de un anunţ al lui Andrei conform căruia acesta ar urma în perioada următoare să preia mai multe proiecte de la primarii din judeţ pentru a le propune la Bucureşti pentru finanţare.

Şeful Consiliului Judeţean consideră că nu acestea sunt atribuţiile prefectului. "Am înţeles că se duce el cu braţul de proiecte la Bucureşti, că nu va ţine cont de culoarea politică a primarilor, nu are el atribuţii din astea. Mi-a promis război, dar degeaba pentru că poate să lupte de unul singur şi să cadă pe locul doi", spune şeful Consiliului Judeţean.

"De când preşedintele Consiliului Judeţean face aprecieri asupra activităţii prefectului? Instituţia cea mai importantă din judeţ e Prefectura şi ar trebui să ştie şi dumnealui asta. Probabil îl deranjează că eu, alături de preşedintele Traian Băsescu, sunt un prefect jucător, nu stau în birou să semnez la acte. O să-mi lărgesc atribuţiunile şi o să vin în ajutorul primarilor, indiferent de culoarea politică, pentru a face lobby la Guvern pentru aprobarea de proiecte. Voi face treaba asta atât cât pot eu să duc. Îi spun lui Călinoiu că nu am pierdut nicio luptă în viaţa mea, cu care nu vreau să intru într-o dispută pentru că asta ar fi păguboasă şi pentru mine şi pentru instituţie", declară prefectul.

Andrei: Supărarea lui Călinoiu are legătură cu rezultatul alegerilor

Andrei susţine că aşa cum nu a pierdut nicio bătălie dusă până acum, la fel nu ar pierde nici într-o dispută cu şeful Consiliului Judeţean.  Prefectul dă asigurări că, până acum, nu şi-a depăşit atribuţiile pe care le are şi spune că ştie foarte bine ce are voie să facă şi ce nu are voie pentru a putea respecta prevederile legale. "Nu mi-am depăşit atribuţiile, spre deosebire de Ion Călinoiu, care are un discurs submediocru, care nu reuşeşte să aibă un discurs demn de un preşedinte. Degeaba stă în funcţia respectivă de ani de zile că nu a învăţat nimic. Îl aştept la cursuri de civilizaţie şi morală, pentru că mie nu are nimeni ce să-mi reproşeze, şi de aceea eu nu-mi permit să discut urât despre nimeni. Nu mă las însă muşcat de părţile dorsale şi de aceea îmi spun punctul de vedere. Mă aşteptam la o altă reacţie de la Ion Călinoiu. Respect statutul înaltului funcţionar public, unde nu scrie că nu ai voie să îţi exprimi punctul de vedere sau să ajuţi primarii şi să rezolvi problemele din teritoriu. Probabil se simte foarte clar că le fuge pământul de sub picioare şi că va fi o perioadă în care foarte multă lume, inclusiv primarii, se vor îndrepta cu faţa către o altă parte şi va fi o pierdere dureroasă", declară reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul crede că supărarea lui Călinoiu pe el e generată mai degrabă de eşecul din alegeri. "Mai e şi supărarea aceasta cu pierderea alegerilor, cu bucuria trăită prea devreme de toţi cei care s-au adunat împotriva unui singur om. Eu în locul lor n-aş fi putut să aduc asemenea acuze de fraude. Păi ei toţi acuză că un singur om care a avut de partea lui poporul a fraudat? Îţi vine lehamite! Sper să vină un guvern stabil şi să putem construi ceva pentru ţara asta pentru că, până acum, cei mulţi n-au făcut decât să fie împotriva ţării şi a preşedintelui. Îi acuz public din partea Guvernului, iar dacă vor să mă reclame pentru asta nu au decât s-o facă", spune Andrei.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: