Șeful PNL Gorj spune că are acces la planul secret de restructurare a CE Oltenia

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a apărut miercuri la conferința de presă cu un dosar din care cita date legate de programul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Întrebat dacă are acces la planul de restructurare, despre care până acum ni s-a spus că este secret, Vîlceanu a spus: “Da, o să vi-l ofer și dumneavoastră după conferință”.

Potrivit deputatului, planul nu este secret, asta deși colegul lui de partid, Iulian Popescu, supraveghetor la CE Oltenia, prezent și el în conferință de presă, explicase că acesta conține date confidențiale care nu ar trebui să ajungă la concurență.

“Sunt date publice. Nu este vorba de un plan secret, nu există un plan secret. Nu există niciun plan confidențial. Există un plan de restructurare, din care poți să faci publice la acest moment anumite cifre. Aceste cifre sunt discutate cu partenerii sociali, cum să spunem că este un plan secret?”, a spus Vîlceanu. Doar că liderii sindicali nu au primit planul pe hârtie, ci doar le-a fost proiectat pe tablă, în ședințele cu administrația. Nici de la ședința de miercuri, sindicaliștii nu au plecat cu ceva scris. De altfel, nici Vîlceanu nu avea planul de restructurare, ci o sinteză a acestuia, care a fost discutată cu ministrul Cîțu.

Deputatul liberal nu a pierdut prilejul să îi atace pe cei care au cerut desecretizarea planului de restructurare. “Secret a fost ăla de dinainte, pe care nu-l știa nimeni și care eu cred că nici nu a existat. Este culmea și atâta ipocrizie eu nu am văzut. Să vii acum să ceri transparență când tu, care până acum un an ai fost la guvernare, nu ai oferit deloc transparență și nu te-a interesat”, a acuzat deputatul liberal.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a cerut ca autoritățile locale să primească acest plan de restructurare, pentru primării fiind foarte importat să știe ce activități economice se vor închide în următorii ani și când anume. Contracandidatul său la postul de președinte al CJ Gorj de la PNL, Iulian Popescu, a explicat în mai multe rânduri că planul nu este public, deoarece conține date confidențiale.

Vizualizări: 1,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: