Şeful Poliţiei Comunitare repară maşinile cu 200 de milioane lunar

Poliţia Comunitară Târgu Jiu are nevoie de autoturisme noi deoarece reparaţia celor vechi este foarte costisitoare. Lunar, întreţinerea celor 15 maşini din dotarea Poliţiei Comunitare costă peste 200 de milioane de lei vechi. O parte din aceşti bani sunt obţinuţi din valorificarea maşinilor abandonate pe raza municipiului. Directorul Ion Tudor crede că aceşti bani ar putea fi folosiţi pentru plata ratelor la maşini noi.

Poliţia Comunitară Târgu Jiu va casa în primele luni ale acestui an un număr de patru autoturisme, înmatriculate în urmă cu peste 15 ani. Parcul auto este format din 15 maşini, dintre care foarte multe necesită reparaţii. Lunar, Poliţia Comunitară cheltuieşte peste 200 de milioane de lei vechi pentru reparaţia şi întreţinerea autoturismelor. Conducerea instituţiei spune că trebuie găsită o soluţie pentru înnoirea parcului auto. “Lunar, cheltuim peste 200 de milioane de lei vechi pentru reparaţia şi întreţinerea autoturismelor. Banii cheltuiţi cu reparaţia maşinilor vechi ar putea fi folosiţi pentru a achita ratele unor autoturisme noi luate prin leasing”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

Autoturismele abandonate, vândute la fier vechi

Un număr de şapte autoturisme abandonate pe raza municipiului Târgu Jiu au fost valorificate anul trecut de către Poliţia Comunitară. Pentru fiecare maşină transportată la Remat s-au încasat sume cuprinse între 5-7 milioane de lei vechi, în funcţie de greutatea ei. Banii încasaţi din valorificarea acestora au fost folosiţi pentru repararea maşinilor existente în Parcul auto al Poliţiei Comunitare. “Procedura de confiscare a maşinilor abandonate este foarte greoaie. Până a valorifica un astfel de autoturism trec câteva luni. După începerea procedurii de avertizare, autoturismul respectiv este declarat abandonat şi se încearcă identificarea proprietarului. Aceasta durează între 30-60 de zile”, a precizat Ion Tudor.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: