Şeful UM Sadu, în America pentru noi contracte

Situaţie dramatică la Uzina Mecanică Sadu din cauza lipsei contractelor. Lunile ianuarie şi februarie sunt total descoperite, astfel că şeful unităţii a plecat în America pentru a căuta soluţii pe termen scurt. Autorităţile judeţene au discutat cu cei din conducerea Romarm şi anunţă vizita unor investitori din afara spaţiului european.

Ştefan Danciu, noul director al Uzinei Mecanice Sadu, este plecat în America pentru a semna noi contracte pentru anul în curs. Autorităţile locale din Bumbeşti Jiu spun că, deocamdată, nu există probleme în ceea ce priveşte salariile angajaţilor de la uzină. „Am fost marţi la Bucureşti împreună cu domnul prefect şi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean şi s-a discutat la Romarm cu privire la situaţia de la uzină. Se încearcă o variantă pe perioada aceasta în care uzina nu are contracte pentru a acoperi  într-un procent satisfăcător activitatea. O delegaţie de la Romarm împreună cu directorul UM Sadu se află în State pentru a încheia contracte pe 2014, dar vom vedea la întoarcerea delegaţiei ce se concretizează pentru lunile ianuarie şi februarie. Deocamdată nu sunt probleme cu salariile, şi-au primit o parte din bani, a fost o amânare a unei plăţi pentru nişte produse de o săptămână”, a spus Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, spune că s-a implicat în rezolvarea situaţiei de la UM Sadu pentru păstrarea locurilor de muncă. „Sunt mai multe aspecte care mă interesează pe sectorul de a păstra locurile de muncă, sunt ceva probleme acum. Am vrut să discut şi cu conducerea Romarm să vedem perspectivele pentru perioada următoare. În perioada următoare o să avem câteva firme internaţionale care vor veni în vizită la UM Sadu pentru a discuta şi pentru a încheia contracte”, a precizat prefectul Claudiu Teodorescu.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: