Selecţie pentru noii şefi ai Parcului Industrial Bumbeşti Jiu

Cinci persoane şi-au depus dosarele pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al Parcului Industrial Bumbeşti Jiu. Numele candidaţilor vor fi făcute publice în maxim 10 zile. Actualul director Cristian Toader Pasti este unul dintre candidaţi.

Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că selecţia dosarelor va avea loc în cursul zilei de astăzi, iar în maxim 10 zile lucrătoare vor fi afişate rezultatele şi data la care va avea loc interviul. Actualul director Cristian Toader Pasti este unul dintre candidaţi, din Consiliul de Administraţie al Parcului Industrial urmând să facă parte şi doi angajaţi ai Consiliului Judeţean. „Dintre cei cinci membrii ai Consiliului de Administraţie, în funcţie de rezultatele la interviu, va fi desemnat directorul Parcului Industrial. Eu sunt singurul dintre angajaţii unităţii noastre care şi-a depus dosarul”, a declarat Cristian Toader Pasti.

Nemulţumirile actualului director

Chiar dacă şi-a depus dosarul pentru un nou mandat, directorul Cristian Toader Pasti are şi o serie de nemulţumiri privind Parcul Industrial. Principala nemulţumire vizează blocarea transferului suprafeţei de aproximativ 12 hectare de la Uzina Mecanică Sadu. Din cauza lipsei de teren, Gorjul a pierdut investitori care ar fi creat sute de locuri de muncă. „E un blocaj la Guvern şi nimănui nu-i pasă să mai facă ceva, nimeni nu vrea să se mai mişte câte ceva. Investitorii din Asia nu au mai venit din cauza lipsei de spaţiu. Au eşuat şi discuţiile cu firma din Braşov, oamenii nu au venit pentru că îi costă foarte mult să-şi disloce activitatea în Gorj”, a declarat Cristian Toader Pasti.

Şi restricţionarea traficului pe Defileul Jiului a gonit investitorii. „Închiderea Văii Jiului a sistat orice comunicare cu Transilvania. Nimeni nu vine în Gorj să stea ore în şir pe Defileu, când traficul e deschis doar două ore pe zi. Noi suntem în afara rutelor de transport, în afara autostrăzilor. Sunt probleme pentru că Gorjul nu-i atractiv pentru investitori. Ne zbatem degeaba”, a mai precizat Toader Pasti.

FIRME

În momentul de la faţă, în Parcul Industrial Bumbeşti Jiu îşi desfăşoară activitatea 9 firme care asigură circa 450 de locuri de muncă. Mai mult de jumătate sunt asigurate de producătorul italian de cauciucuri Pirelli. Firma va fi preluată de compania chineză de stat China National Chemical, într-o tranzacţie în valoare de aproximativ 7,1 miliarde de euro.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: