Semne de (re)apropiere între Manţog şi PDL

Consilierul judeţean Ionel Manţog a declarat ieri la Radio Infinit că este suspendat din partid de peste un an, nu este implicat în activităţi politice, dar este la dispoziţia PDL. Interesant este şi mesajul pedeliştilor, care au transmis ieri prin purtătorul de cuvânt Dan Vâlceanu că au un respect pentru Manţog, dat fiind că a condus organizaţia, motiv pentru care vor cântări foarte bine decizia de a-l pune în discuţia Biroului Permanent Judeţean,

Codul etic al PDL spune că cei care sunt trimişi în judecată pot fi suspendaţi din partid. Este vorba şi despre Ionel Manţog, care nu a rezolvat în totalitate problema dosarului său, deşi instanţa din Alba a admis că acesta nu a săvârşit fapte de corupţie. Dar, judecătorii l-au condamnat cu suspendare pentru un fals, sentinţa fiind cu recurs.

Manţog spune că partidul ar trebui să aprecieze efortul său de a-şi demonstra nevinovăţia în justiţie. „Prin lupta pe care am avut-o în instanţă, prin faptul că am dovedit că nu am săvârşit faptele pentru care am fost trimis în judecată, că nu am luat preluat casa, nici nu mi-a fost predată, prin faptul că sunt zeci de oameni, de la directori şi personalităţi care şi-au făcut case şi stau în ele fără nici un fel de problemă, am crezut că pentru partid şi lupta mea de a încerca să demonstrez că nu sunt vinovat este un câştig, dacă partidul nu apreciază nu mă agăţ de statutul de membru al PDL“, a declarat Ionel Manţog pentru Radio Infinit.

Mai mult, acesta a spus că în zilele ce urmează va avea o discuţie cu conducerea PDL şi, dacă i se va cere demisia, o va depune. „O să am o discuţie zilele viitoare cu cei de la PDL, dacă ei cred că se impune să-mi dau demisia, nicio problemă, o să mi-o dau pentru că eu m-am pus la dispoziţia PDL de aproape un an de zile, ştiţi foarte bine că am spus că nu vreau să mă amestec în ceea ce face noua conducere, dar ţin să precizez că sunt la dispoziţia partidului“.

PDL: Avem respect pentru Ionel Manţog

Una peste alta, nici PDL nu mai e aşa dornic să scape de Manţog. Ieri, pedeliştii şi-au amintit că Manţog a condus organizaţia de la Gorj şi merită respect. „Faţă de domnul Manţog, partidul şi membrii acestui partid au un respect pentru că a fost omul care a condus organizaţia şi mi se pare o forţare să începem să discutăm la modul drastic şi să luăm o măsură fără să o cântărim“, a spus Dan Vâlceanu.

Mai mult decât atât, Manţog ar putea fi pe listele PDL pentru vreo funcţie. Dacă va solicita acest lucru, spune Dan Vâlceanu. Până acum, nu a făcut-o.

„Nu avem o solicitare din partea dlui Manţog să fie inclus în sondaje“

Dan Vâlceanu

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: