Senatorul Barbu îşi acuză partidul de „bigamie politică”

Senator Tudor Barbu îşi acuză propriul partid de „bigamie politică”. În cadrul unui interviu acordat la Radio Infinit, vicepreşedintele PC a spus că este pentru prima dată în România când un partid politic este „căsătorit” în acte la Tribunal atât cu un partid de dreapta - PNL, cât şi cu un partid de stânga, PSD. La rândul său, preşedintele PC Gorj consideră declaraţia lui Barbu ca fiind spusă la supărare. Borcan îi transmite că trebuie să se conformeze şi să pună umărul la muncă.

Tudor Barbu s-a arătat a fi foarte afectat de noua alianţă pe care conservatorii au făcut-o cu social-democraţii. „Este pentru prima oară în 24 de ani de politică pe care o cunoscut foarte bine, pentru că 23 de ani am fost un gazetar de elită şi de un an sunt chiar politician, când se întâmplă aşa ceva. Nu s-a întâmplat niciodată în România ca un partid parlamentar, nu un partid care se joacă la colţul străzii cu cercuri şi lopăţica în nisip, să fie căsătorit în acte, la Tribunal, cu două structuri politice opuse, atât cu un partid de dreapta - PNL, cât şi cu un partid de stânga PSD”, a declarat Tudor Barbu. Acesta şi-a acuzat propriul partid de traseism politic. „Nu s-a mai întâmplat aşa ceva şi când i-am acuzat de bigamie şi traseism politic am ştiut exact ce spun. Este exact ca şi atunci când te-ai culca seara cu soţia în casă, iar dimineaţa te trezeşti cu casa goală şi cu un bilet pe pernă: Te-am pupat! Pa! Am plecat cu PSD”, spune Barbu.

Senatorul nu intenţionează să plece din PC, însă nu exclude varianta de a fi dat afară. „Eu am rămas în Partidul Conservator de dreapta. Partidul a plecat de lângă mine. Legal, ei mă pot da afară însă asta este culmea ironiei, să faci adulter şi tot tu să-l dai afară pe ăla care stătea cinstit acasă”, a menţionat Tudor Barbu.

Borcan: Şi eu mi-aş fi dorit să mergem pe liste proprii

Marius Borcan, preşedintele PC Gorj, consideră că Tudor Barbu a făcut această declaraţie la supărare. „Nu comentez declaraţia domnului Barbu, este un om pe care-l respect. Probabil, domnul Tudor Barbu a făcut-o într-un moment de supărare. Sincer, să fiu şi eu mi-aş fi dorit să mergem pe liste proprii”, a declarat Marius Borcan. Liderul conservatorilor gorjeni le recomandă colegilor de partid să respecte alianţa. „Este o decizie care s-a luat la nivel central şi ea trebuie respectată. Trebuie să punem osul la muncă şi să scoatem un rezultat bun la aceste alegeri. Şi să nu uităm că se apropie anul 2016 şi că Partidul Conservator va merge pe liste proprii”, a precizat Borcan.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: