Costi Dumitraşcu, noul şef al TSD Gorj: Mama m-a sfătuit să nu intru în politică

Costi Dumitraşcu, fiul fostei primăriţe din Berleşti, a fost ales preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Social Democrat Gorj. Acesta şi-a început cariera politică în urmă cu 12 ani, în ciuda sfaturilor primite de la mama sa, Maria Dumitraşcu. Noul preşedinte al TSD Gorj şi-a propus să reorganizeze filialele din judeţ şi să continue acţiunile de socializare începute împreună cu colegul său Claudiu Manta, ajuns acum vicepreşedinte al PSD Gorj.

Reporter: Ce înseamnă pentru dumneavoastră funcţia de preşedinte al TSD Gorj?

Costi Dumitraşcu: Mă onorează această funcţie, înseamnă o recunoaştere a muncii mele de până acum, alături de colegii mei. Am peste 12 ani de când sunt membru de partid. În anul 2009 am obţinut funcţia de vicepreşedinte în cadrul TSD Gorj şi am muncit împreună cu colegii mei, până în prezent. Fiind membru activ, în funcţia de vicepreşedinte, sunt mulţumit de modul în care a mers organizaţia până acum, dar mă gândesc să fac performanţă cu cei care sunt în partid şi, de ce nu, să aducem şi membrii noi.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre viaţa dumneavoastră de zi cu zi?

C.D.: În ceea priveşte situaţia mea familială, sunt căsătorit şi am două fete. Încă n-am împlinit vârsta de 32 de ani. De profesie sunt cadastrist, am biroul meu de cadastru în Târgu Jiu şi de acolo îmi câştig veniturile.

Rep.: Dragostea pentru politică aţi moştenit-o de la mama dumneavoastră, unul dintre social-democraţii cu ştate vechi în partid?

C.D.: Sincer, vă spun că mama mea n-a fost cea care m-a împins în politică, eu am fost cel care am decis să fac pasul. Mama chiar m-a sfătuit să nu intru în politică, dar asta a fost decizia mea. Nu m-am ascuns niciodată sub numele mamei mele, iar colegii mei ştiu lucrul ăsta. În primul rând, fac politică din hobby. Mama mă susţine în tot ceea ce fac, îmi dă şi sfaturi atunci când e nevoie

Rep.: Pe viitor, vă doriţi o funcţie de conducere şi în organizaţia judeţeană?

C.D.: Targetul meu este să duc echipa acolo unde mi-am propus, să-mi continui munca de până acum. Bineînţeles, ca orice membru de partid, îmi voi dori la un moment dat şi altceva. În condiţiile în care colegii mei îmi vor da girul, cu siguranţă că-mi voi dori la un moment dat să promovez în organizaţia judeţeană. Mă bucur foarte mult pentru colegul meu Claudiu Manta, că l-au primit seniorii, unde lupta e foarte strânsă. Trebuie să ajungem şi noi la seniori pentru că degeaba muncim aici, dacă nu dăm roade şi după ce trecem de tineret.  

Rep.: Ce planuri aveţi pentru perioada următoare?

C.D.: Primul meu plan pe care vreau să-l duc la bun sfârşit este să reorganizez toate organizaţiile de tineret din judeţ. Vom face şi alegeri pentru funcţia de preşedinte a organizaţiilor unde este conducere interimară. După care vom continua cu acţiuni în tot judeţul, gen ecologizări, plantare de copaci, campionate de fotbal. Vrem să facem ceva ca tinerii să socializeze mai mult.

Vizualizări: 1,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: