Senatorul mardeiaş

Aproape că uitasem că Mihnea Costoiu este senator de Gorj. În campania din luna mai 2014, a fost cel mai vocal candidat, a înşirat promisiuni pe bandă rulantă, a fost lăudat de pesedişti că este cel mai şi cel mai. A fost ales cu o largă majoritate pe 25 mai şi a dispărut. Într-o lună şi jumătate nu a avut nicio ieşire publică legată de Gorj, nu a dat măcar impresia că va face ceva din ce a promis. Să spună şi el că am început să lucrez la cutare proiect, am rezolvat cutare problemă. Că în campanie zicea că este simplu să le rezolve. Uite aşa promitea grămezi de bani pentru cercetare la Artego, iar bieţii salariaţi au fost trimişi în fără plată, pentru că managerul politic de la CE Oltenia nu vrea să mai lucreze cu cea mai prestigioasă companie privată din Gorj. Şi cum rezolva Mihnea Costoiu în campanie nu numai problemele legate de şcoli, ci orice i se năzărea vreunui primar să ceară!

Ei bine, deşi este născut în Gorj, Mihnea Costoiu pare la fel de dezinteresat de acest judeţ care l-a trimis în parlament ca şi şeful lui de partid Victor Ponta. Gorjul nu a câştigat nimic prin faptul că a dat premierul ţării, aşa cum nu câştigă nimic din faptul că a umplut ministerele cu tot felul de politruci.

Când să uit că Mihnea Costoiu există, îl văd pe prima pagină a ziarelor centrale. Voinicul nostru senator l-a bătut după o şedinţă de partid pe băiatul de cartier Marean Vanghelie care este. Hai mă, că se vede că e oltean. Iute la mânie. Dar, ce l-a mâniat pe Costoiu? Faptul că i-a strigat Vanghelie că se foloseşte de relaţia pe care o are cu Ecaterina Andronescu, pentru a pune mâna pe şefia filialei PSD Bucureşti. Acum ce să zic? Cati l-a făcut secretar de stat, Cati l-a făcut ministru, Cati l-a făcut rector la Politehnica Bucureşti. Mai are dreptate şi Vanghelie, unii muncesc pentru partid, aduc voturi şi alţii doar profită de sensibilitatea unei femei. Deh, filiala PSD Bucureşti este condusă de Cati Andronescu şi, potrivit tradiţiei, va fi preluată de pupilul Costoiu.

Că l-a bătut Costoiu pe Vanghelie mă interesează oricum destul de puţin. De reţinut mi se parte faptul că pe tânărul senator nu îl interesează deloc Gorjul, nici măcar filiala PSD de aici, deşi i-au tot suflat unii în ureche că ar fi numai bun să îi tragă pe linie moartă pe Cârciumaru şi Călinoiu. Iată că apa trece, bolovanii rămân.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: