Sentință pentru bătăușii paznicului din Defileul Jiului

Paznicul snopit în bătaie iarna trecută de câțiva indivizi veniți să fure de pe un șantier din Defileul Jiului al Hidroconstrucția a aflat ieri pedeapsa decisă de instanța de judecată în cazul agresorilor săi. Indivizii, niște recidiviști de prin Valea Jiului, au primit pedepse cu suspendare sau cu executare, în funcție de faptele sau cazierul pe care îl au la activ, judecătorii obligându-i și să plătească daune, inclusiv victimei lor.

Astfel, pedeapsa cea mai mare a fost dată pentru Neculai Scurtu. Acesta a fost condamnat pentru mai multe capete de acuzare, pedeapsa finală fiind cea de 4 ani, la care magistrații au mai adăugat un rest de 1270 de zile, pe care individul îl avea de executat dintr-o altă pedeapsă, din 2006, a Tribunalului Hunedoara. Patru ani și jumătate are de ispășit și Geza Kovari, cu două luni mai puțin primind Marius Constantin Tolontan, toți cei trei menționați până acum fiind în arest preventiv de la începutul lunii aprilie, când au comis faptele.

Doi ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei, a primit Marian Valentin Ștefana, un an și patru luni, tot cu suspendare, primind și Valeriu Căldărar, ambii fiind sub control judiciar. Victima celor cinci tâlhari, paznicul Aurelian Dănăiață, ar urma să fie despăgubit cu 50.000 de lei, aproape aceeași sumă fiind stabilită ca daune morale și pentru Hidroconstrucția, firma ale cărui bunuri le păzea agentul de pază. De la inculpați magistrații au dispus confiscarea bunurilor folosite la comiterea tâlhăriei, printre acestea fiind o cagulă, căciuli de culoare neagră, mănuși, o lanternă, dar și mai multe telefoane.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: