Sere bio pe patruzeci de hectare la Ciuperceni

Primăria Ciuperceni are în sfârșit un investitor. Primarul Dumitru Taloi a declarat vineri că o firmă din Craiova vrea să pună bazele unei sere bio în comună pe o suprafață de 40 de hectare. Primele formaşităţi au fost făcute, investitorul concesionând deja pământul de la cetățenii din Ciuperceni. Este o veste foarte bună pentru autoritățile locale cu atât mai mult cu cât investitorul craiovean promite 130 de locuri de muncă.

Județul Gorj ar putea beneficia în scurt timp de una dintre cele mai întinse sere bio la Ciuperceni. Primarul comunei, Dumitru Taloi spune că firma Top Ges din Craiova s-a arătat interesată de ridicarea unei astfel de sere încă de anul trecut însă abia anul acesta a demarat formalitățile. A concesionat 40 de hectare de la populație și în scurt timp va pune bazele construcției. ”Vor să facă sere de legume bio. La noi în zonă este favorabilă o astfel de investiție. Terenul este situat în satul Ciuperceni, de-a lungul drumului național care trece prin comună. Sunt 40 de hectare pe care le-au și concesionat de la oameni”, a declarat primarul Dumitru Taloi.

130 locuri de muncă

Dar cum la noi, hârtiile durează mai mult decât construcția în sine, serele vor putea fi vizibile abia din primăvară. Primarul Taloi spune că va fi o investiție complexă care va cuprinde pe lângă serele stabilite și depozite aferente. Mai mult, investitorul se obligă să creeze aproape 130 de locuri de muncă pe care să încadreze cu prioritate cetățeni din Ciuperceni. ”O primă condiție ca să acceptăm investiția a fost aceea să creeze locuri de muncă și să angajeze din Ciuperceni. În momentul de față se fac ridicările topo, studiile geo, urmând să vină să ridice certificatul de urbanism de la primărie”, a adăugat primarul.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: