Servicii de preconcediere pentru mineri şi energeticieni

Cei aproape două mii de salariaţi din cadrul Complexului Energetic Oltenia ce vor fi disponibilizaţi începând cu 1 iunie, vor fi consiliaţi de angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Serviciile de preconcediere se vor ţine la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor din Rovinari, anunţă conducerea AJOFM Gorj.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj îi va consilia pe salariaţii disponibilizaţi de Complexul Energetic Oltenia. Oamenii urmează să rămână fără un loc de muncă începând cu 1 iunie. Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, a precizat că serviciile de preconcediere sunt programate în ultima săptămână a lunii mai. „Reprezentanţii CEO o să ne prezinte lista cu domiciliile disponibilizaţilor pentru a ne putea organiza mai bine ca să preluăm dosarele. Serviciile de preconcediere sunt programate în ultima săptămână a lunii mai şi se vor acorda la Casa de Cultură a Sindicatelor din Rovinari”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Reprezentanţii instituţiei au precizat faptul că numărul disponibilizaţilor trece de 1.950, însă nu va ajunge la numărul anunţat iniţial, de 2.133. „Am avut o întâlnire cu reprezentanţii CEO de la Resurse Umane şi ne-au precizat că numărul disponibilizaţilor va fi peste 1.950, dar mai puţin decât numărul prevăzut în notificarea iniţială. Disponibilizările sunt anunţate cu 1 iunie”, a declarat Romeo Chiriac.

Miile de salariaţi ai CEO vor primi preavizele de pe 1 Mai, de Ziua Muncii. Angajaţii vor primi între 2 şi 4 salarii compensatorii şi un venit de completare timp de doi ani.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: