Serviciul Salvamont, acreditat pentru intervenţii de urgenţă

Serviciul Salvamont al județului Gorj a fost acreditat la finele săptămânii trecute pentru intervenții în regim de urgență. Un lucru nemaipomenit de bun, spune șeful serviciului Sabin Cornoiu, mai ales că accidentele pe munte au crescut în ultima vreme.

Structura de salvare montană de la nivelul Gorjului face parte din primele 15 astfel de structuri din țară care au primit acreditarea. Este pentru prima dată când salvatorii sunt certificați în intervenții în regim de urgență. ”Cred că este vorba de o recunoaștere a modului cum suntem organizați ca structură salvare montană. Din cele 38 de structuri de salvare din România, în prima etapă de acreditare, în cele 15 care au obținut dosarul în această etapă se numără și Serviciul salvamont al județului Gorj. Am primit acreditare pe perioadă maximă, de cinci ani, am fost verificați timp de șase luni de zile la toate documentele cu privire la organizarea și dotarea serviciului și echipelor”, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Caută voluntari
Acreditarea este binevenită cu atât mai mult cu cât numai în luna august au fost 37 de intervenții fiind salvate 48 de persoane. Acreditarea înseamnă că echipa de la Gorj are echipament pregătit pentru a interveni în astfel de cazuri.”De la începutul anului am avut 173 de intervenții, iar numai pe luna august, luna de vârf din sezonul turistic, am avut 37 de intervenții în care au fost salvate 47 de persoane. Cazuistica este diversă, pornind de la accidente cu persoane care practică diferite sporturi pe munte, accidente deosebite cu ATV, cu biciclete, cu motociclete, căzăturile lor sunt destul de grave pentru că nu au un echipament atât de adecvat. Mai avem probleme cu persoanele care merg pe munte în căutarea de afine, ciuperci, pentru că încearcă să descopere locuri neumblate de nimeni, se rătăcesc”, a mai spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont.
Serviciul Salvamont Gorj mai vrea acum să-și mărească echipa de voluntari dat fiind că la momentul actual au numai 12 persoane care se aventurează pe munți fără a fi remunerați.

Vizualizări: 446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: