Şi-a aruncat singur maşina în Jiu

De ani de zile autorităţile de la Târgu Jiu se plâng de poluarea de care are parte Jiului pentru că locuitorii din Valea Jiului aruncă în apa râului tot ce nu le trebuie. Autorităţile din Vale tolerează şi ele o asemenea situaţie, acum ajungându-se ca o maşină să fie aruncată în albia râului, debitul mic al Jiului neducând-o la vale cel puţin până ieri.

Un bărbat din Valea Jiului şi-a lăsat vecinii „interzişi” marţi seara, când, supărat fiind şi chiar băut, şi-a împins singur maşina în râul Jiu care trecea prin apropiere. Totul a pornit de la o curea de transmisie pe care acesta încerca să o monteze de unul singur, pe beznă, operaţiunea dovedindu-se un eşec. Cristi Buzoianu nu are un loc de muncă stabil. Acum munceşte la pădure, iar astă vară lucra la cules de fructe de pădure de pe munţii din împrejurimile Uricaniului. 


Pentru asta şi-a şi cumpărat un Oltcit la mâna a doua, pe care a dat 900 de lei împreună cu un amic de-al său cu care mergea după afine. Maşina se strica însă foarte des şi pentru că nici nu era foarte valoroasă se risca să o repare de unul singur, mai ales că avea specializare în mecanică, el fiind şofer profesionist de meserie.

            Mecanic de profesie

            Marţi seara, Cristi s-a întors târziu acasă şi şi-a adus aminte că Oltcitul e defect, motiv pentru care s-a apucat să îl repare. Bărbatul băuse ceva înainte şi nimerea mai greu cheile de care avea nevoie, schimbarea unei curele la motor dovedindu-se o adevărată aventură, după cum povesteau ieri prietenii acestuia. „A venit acasă şi aici între blocuri s-a apucat să repare la maşină. Tot înjura şi bombănea pe lângă maşină până când s-a enervat şi a încercat să o pornească. Nu i-a mers şi atunci a spart un geam, pe cel de la şofer, după care tot nu a pornit-o. L-a întrebat cineva ce face şi a zis să îl lăsăm în pace că are draci şi că e nervos pe maşină. Nu au trecut cinci minute că l-am văzut cum o împins maşina în apă. De aici de la cioburile rămase de la geamul spart şi până la râu sunt câţiva metri şi mai e şi pantă. I-a dat un brânci şi dusă o fost maşina în Jiu. Acum cred că-i pare rău că rea aşa cum era îşi făcea treaba cu ea”, spunea un prieten al lui Buzoianu.

            Mai tari ca nemţii

            Localnicii din Uricani au aflat destul de repede isprava bărbatului şi ieri veneau ca la circ să vadă Oltcitul aruncat în apă. „Uite, zice lumea că nu are bani în Valea Jiului. Păi tu ai văzut la nemţi că fac aşa ceva cu maşinile. Ăia nu-şi permit, recuperează tot, că pe el parcă îl scoteau banii din casă. Putea să o ducă la fier vechi, la un centru undeva, şi mai lua şi nişte bani pe ea”, comenta un tânăr venit la faţa locului. Glumele pe seama nebuniei lui Cristi au curs ieri necontenit la Uricani, la fel ca apa Jiului, oamenii încercând să găsească fel de fel de explicaţii, în lipsa din oraş a acestuia, bărbatul fiind plecat la muncă pe munte. „Un om normal face aşa ceva, crezi tu? Băutura, dă-o dracu, o împins maşina în Jiu, nu el. Păi crezi că lui nu i-o părea rău acum. Numai unul care e băut face o chestie din asta, iar el cam era luat în freză, că doar muncise la pădure de cu zi”, spunea un amic al acestuia.

            Poliţia nu are pentru ce să-l sancţioneze

            Un puşti a observat marţi seara toată scena de la fereastra blocului în care stă. La doar 10 ani, acesta a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112, doi poliţişti deplasându-se imediat în zonă pentru a vedea ce s-a întâmplat. Şeful Poliţiei Uricani, comisarul Costel Mocanu, afirmă că proprietarul Oltcit-ului va trebui să suporte cheltuielile de scoatere a maşinii din apă, despre fapte penale neputând fi vorba. „Noi am fost anunţaţi de o persoană la 112 şi am deplasat imediat un echipaj în zonă pentru a vedea despre ce este vorba. S-au confirmat cele sesizate, dar nu putem vorbi despre vreo infracţiune. Eventual cei de la Apele Române ar putea să îl sancţioneze pe proprietar. Oricum, acesta va trebui să suporte costurile pentru recuperarea maşinii şi scoaterea acesteia pe uscat, autoturismul neputând rămâne acolo. Faptele s-au petrecut pe fondul nervozităţii acestuia şi a consumului de alcool. Noi vom continua cercetările şi în cazul în care cineva l-ar reclama eventual pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice vom vedea dacă se impune sancţionarea acestuia”, spune poliţistul.

            Proprietarul Oltcit-ului a fost ieri la muncă toată ziua. Între timp, lângă maşina sa s-au adunat zeci de gură cască, mai toţi compătimind maşina pentru situaţia în care ajunsese. Bărbatul era aşteptat să aducă aseară sau azi un utilaj de tonaj mare pentru a scoate autoturismul din Jiu. Maşina nu poate să rămână acolo pentru că şi dacă nu-i mai este de folos tot va trebui radiată, lucru care presupune ducerea ei la un centru de fier vechi.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: