Şi-a dat foc după ce a fost externat de la psihiatrie

Laurenţiu Niculescu, bărbatul care şi-a dat foc duminică lângă primăria Rovinari, nu este la prima tentativă de sinucidere. Cu o săptămână înainte s-a urcat pe un bloc şi a ameninţat că se aruncă. A fost dus la psihiatrie, aşa cum impune legea, dar i s-a dat drumul repede, pe motiv că este întreţinător de familie. Omul a suferit arsuri grave pe aproape 80% din suprafaţa corpului şi se află în prezent în Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Autorităţile locale din Rovinari cunosc situaţia bărbatului care şi-a pus foc în apropiere de primărie. Laurenţiu Chivu, viceprimarul cu atribuţii de primar din localitate, a spus că bărbatul a fost internat la psihiatrie însă a fost lăsat acasă pentru că părea că a înţeles că trebuie să aibă grijă de copiii lui. ”Totul s-a produs pe fondul consumului de alcool, şi-a pus diluant peste haine şi apoi s-a aprins. În ultimul timp vreau să vă spun că au fost zeci de ameninţări cu moartea venite din partea acestui om. Îl cheamă Laurenţiu Niculescu, are un copil mic şi încă doi copii daţi în plasament. Am înţeles că este stabil, dar rănile sunt destul de serioase. El a plecat conştient însă rănile interioare sunt mai grave decât ceea ce pare la prima vedere, de asta a fost trimis la Bucureşti”, a spus Laurenţiu Chivu, primarul din Rovinari.

Potrivit autorităţilor, omul îşi pierde minţile când consumă alcool şi de aici şi tentativele de suicid pe care le-a avut de-a lungul timpului. ”A avut mai multe tentative, s-a urcat de mai multe ori pe bloc, a fost internat şi la psihiatrie, dar fiind întreţinător de familie, în sensul că lucrează şi el cu ziua pe unde apucă, i-au dat drumul acasă. Soţia lui a fost plecată în străinătate dar acum este acasă, are grijă de cel mic. Eu am avut mai multe discuţii cu el, am încercat să-l conving să lase aceste gânduri deoparte, dar de fiecare dată când consumă alcool nu ai cu cine să te înţelegi”, a spus Laurenţiu Chivu, primarul din Rovinari.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: