Şi-a început cariera în ziua nunţii

Cristina Hoagă are 27 de ani, este din Târgu Jiu şi cântă muzică populară de când se ştie moştenind talentul de la mătuşa ei care cânta şi ea de mulţi ani. Posibilităţile materiale au amânat mai tot timpul înscrierea la o şcoală de muzică însă Cristina crede că talentul nu vine niciodată prea târziu.

Cristina Hoagă cântă muzică populară de foarte mică însă niciodată nu a făcut-o la un nivel profesional pentru că nu a avut posibilităţi materiale. Deşi are 27 de ani, Cristina şi-a întemeiat deja o familie care o sprijină în dorinţa ei de a-şi împlini visul şi care îi este tot timpul aproape. De câteva luni este elevă a Şcolii Populare de Artă, secţia canto muzică populară, la clasa Cameliei Argint. „Sunt în primul an la Şcoala Populară de Artă şi sunt mândră că în sfârşit am reuşit să încep în sfârşit să urmez calea pe care mi-am dorit-o atât de mult. Acesta a fost marele meu vis şi se pare că se împlineşte”, a mărturisit Cristina Hoagă.

Mărturiseşte că ascultă orice gen de muzică cu excepţia manelelor şi a rock-ului pe care nu l-a înţeles niciodată şi deşi a încercat să cânte şi muzică uşoară mereu s-a întors la muzica populară gorjenească. „Nu ascult manele şi rock, nu am reuşit niciodată să-i înţeleg pe cei care ascultă un astfel de gen. Îmi doresc din tot sufletul să ajung o cântăreaţă renumită, cu un repertoriu bine pus la punct”, a declarat Cristina.

Profesoara de canto a cântat la nuntă

Nu degeaba momentul a coincis chiar cu nunta tinerei, când Camelia Argint, care îi cânta la nuntă, a sfătuit-o să se înscrie o dată cu începerea acestui an şcolar. „Doamna Camelia Argint a fost cea care mi-a cântat la nuntă iar după încheierea momentului, m-am dus la dânsa şi i-am spus despre visul meu şi atunci m-a îndemnat alături de soţul meu să nu ratez înscrierile din acest an şcolar”, a mărturisit Cristina Hoagă.

Atunci când nu cântă, Cristinei îi place să citească sau să se dedice soţului şi familiei.

Chiar dacă are foarte puţin timp de practică muzicală, Cristina a participat deja la câteva concerte, spectacole sau manifestări. „În prezent fac parte din Grupul „Măriile Gorjului” dar am mai cântat şi în Piaţa Prefecturii cu diverse ocazii”, a declarat Cristina.

Despre ea spune că îi place să citească atunci când are puţin timp liber, este o fire ambiţioasă, puternică dar mai ales perseverentă şi nu renunţă niciodată la ce îşi doreşte cu adevărat.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: