Şi-a sechestrat fetiţa de trei ani

O femeie din Bâlteni face eforturi disperate pentru a-şi recupera fiica. Dorina Cornoiu a divorţat, iar fetiţa de trei ani a rămas cu ea. În luna martie, după un program de vizită, fostul soţ nu i-a mai adus fiica înapoi. Mama a făcut atunci plângere la poliţie şi la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, însă până acum nu a primit niciun răspuns, iar fata continuă să fie departe de ea. Aproape zilnic, Dorina Cornoiu merge acasă la soţul ei în speranţa că-şi va vedea fiica pentru câteva clipe.

Dorina Cornoiu a divorţat anul trecut, iar fiica minoră în vârstă de trei ani şi şapte luni, i-a fost încredinţată ei, iar tatăl a fost obligat la plata unei pensii alimentare de aproximativ 280 de lei pe lună. Tot instanţa judecătorească a stabilit şi un program de vizită. „Eu am divorţat de soţul meu pentru că se purta urât cu mine. Judecătorii au stabilit ca fata să rămână în grija mea, pentru că el este bolnav şi nu poate avea grijă de ea. În martie a venit să o ia la el pentru câteva zile, pentru că judecătorii i-au stabilit program de vizită, şi nu mi-a mai adus-o. De atunci nu am mai văzut-o deloc şi nici telefonic nu am mai putut lua legătura cu tatăl ei”, povesteşte Dorina Cornoiu.

Justiţia doarme

Vecinii femeii nu înţeleg de ce justiţia nu-şi face datoria, mai ales că Dorina Cornoiu dovedeşte cu acte că fata i-a fost încredinţată, iar cu toate acestea nu mai ştie nimic de minoră de aproximativ două luni. „Nu este posibil aşa ceva. Justiţia din ţara asta nu-şi mai face datorie până la capăt. I-a dat fata, îl obligă pe tată să plătească pensie alimentară, iar acum i-a luat fata şi femeia asta nu mai ştie nimic de ea. Nu se poate. Tatăl minorei este bolnav, mama lui are serviciu şi nu ştiu cine ar putea avea grijă de ea. Am auzit prin sat că ar fi dus-o pe la Rovinari la nişte cunoscuţi. Mama ei chiar avea grijă de ea”, spune o vecină a Dorinei.

Dorina Cornoiu susţine că a făcut plângere atât la Direcţia pentru Protecţia Copilului cât şi la Poliţie pentru că ar fi auzit prin sat că fiica ei a ajuns în grija unor străini. „Am făcut plângere la poliţie, iar cei de acolo m-au pus să scriu în declaraţie care sunt obligaţiile tatălui. Am spus şi la Direcţia pentru Protecţia Copilului prin ce trec dar fără rezultat. Nu ştiu unde este copilul meu. Am auzit prin sat că fostul meu soţ este la staţiune, iar fata e pe la alţii”, povesteşte Dorina Cornoiu.

ANCHETĂ

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz întrucât există două plângeri, una făcută de mamă, aceea că fostul soţ i-a luat copilului şi alta de tatăl fetei, pentru că nu i se permiteau vizite. După ce vor fi finalizate cele două dosare vor fi trimise la unitatea de parchet competentă pentru a se dispune măsurile legale.

SFAT

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cunoaşte situaţia şi îi recomandă mamei să apeleze la ajutorul unui executor judecătoresc pentru a-şi recupera minora. „La mijloc este vorba de orgolii din partea ambilor părinţi. Se pare că iniţial mama refuza ca fostul soţ să viziteze fata, deşi avea acest drept. Noi i-am consiliat şi apoi aceasta a permis ca tatăl să-şi vadă copilul. Noi am făcut anchete sociale şi la ambele domicilii minora are condiţii, dar am sesizat o afinitate mai mare pentru bunica paternă”, a explicat directoarea Camelia Popescu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: